Vnedorognik.ua logo

Типи лебідок

Під час вибору лебідки потрібно враховувати, де і як вона буде застосовуватися. Адже кожна модель має свої переваги і недоліки, і від цього безпосередньо залежить реалізація потенціалу і технічних властивостей самої лебідки. Сьогодні ми розглянемо кожен тип і сфери їх застосування.

Використання лебідок різних типів

Основні типи лебідок:

  • Ручні
  • Ручні черв'ячні
  • Монтажно - тягові
  • Електричні
  • Механічні
  • Гідравлічні
  • Якірні
  • Шахтні

1. Барабанні ручні лебідки - просте і практичне рішення, коли потрібно перемістити будь-який вантаж (катер, невеликий автомобіль тощо). Вирізняються невеликою вагою і розміром, прості у використанні, але не володіють великим тяговим навантаженням. Зусилля від ручки передається на барабан. Бувають одно і двошвидкісні з металевим тросом або синтетичною стропою.

Ціна ручних барабанних лебідок в Україні і Києві

2. Ручні черв'ячні - мудровані ручні лебідки, у яких замість барабана нескінченний гвинт. Дуже компактні, але щоб перемістити вантаж, потрібно ще докласти зусиль. За практичністю теж в мінусі: дуже багато деталей, які сполучаються, і лебідка виходить з ладу значно частіше, ніж її простіший "старший брат".

Вартість ручних черв'ячних лебідок

3. Важільні (монтажно - тяговий механізм): вважається різновидом ручних лебідок, але принцип роботи дещо інший. Ця лебідка не ​​намотує трос на барабан, а пропускає його через себе, таким чином перетягуючи сам вантаж. Можна використовувати як на тягу, так і на підняття вантажів. З плюсів простота використання, але повільні в роботі.

З чого складається ручна лебідка важільна

З чого складається механізм тяговий монтажний

4. Електричні лебідки - підключаються до електромережі автомобіля, барабан лебідки приводиться в дію електромотором. Найпопулярніший тип, який приваблює своєю простотою використання. Мають дуже широкий спектр застосування (квадроцикли, позашляховики, евакуатори і т.д.), адже володіють пристойним тяговим зусиллям і швидкістю змотування троса, за що їх дуже люблять використовувати в оффроуді. Недоліком роботи цих лебідок є обмеженість у часі роботи, не більше 15-20 хвилин, бо працюючи більш тривалий час, неможливо уникнути перегріву. Діляться на два основні підвиди: 12 і 24 V і використовуються як з металевим, так і з синтетичним тросом.

Вартість електричної лебідки в Україні

5. Механічні лебідки - працюють від двигуна автомобіля, за допомогою передачі крутного моменту. Установка відбувається тільки на позашляховиках, на яких до роздавальної коробки можна підключити коробку відбору потужності. При оффроуд-змаганнях, особливо коли вилетіла шпонка, застрягли в ямі або калюжі, такі лебідки не надто зручні, адже їх монтаж відбувається під автомобілем, що значною мірою ускладнює доступ.

Скільки коштує механічна лебідка в Україні

6. Гідравлічні лебідки - працюють за допомогою передачі зусилля двигуна на барабан шляхом перекачування робочої рідини від насоса автомобіля до гідронасоса лебідки. Силачі в рядах лебідок, які мають дуже велике тягове зусилля. В основному застосовуються на евакуатори і спецтехніки. Необмежені за часом в роботі. З мінусів лебідка працює до тих пір, поки працює двигун, і змотування троса повільніше, ніж у її електричного родича.

Скільки коштує недорога гідравлічна лебідка

Важливо: жодна з перерахованих вище лебідок не рекомендується для підняття вантажів, а тільки для переміщення в горизонтальній площині. Вони просто для цього не призначені, і тому, для збереження нервів, а найголовніше здоров'я, краще не експериментувати.

7. Тельфери і талі - «монстри» підняття вантажів і в основному використовуються на підприємствах і виробництві.

Існують механічні і електричні пристрої підняття-опускання вантажів. Коли потрібно підняти щось важке, вони не замінні, бо не обмежені ні часом роботи, ні швидкістю змотування троса/ланцюга і використовуються в основному в широкомасштабних виробництвах, промисловості та будівництві. Принцип дії простий - барабан приводиться в дію від фізичного зусилля або від електромотора залежно від потужності.

Купити таль електричну і тельфер

8. Якірні лебідки - "хліб з маслом" будь-якого поважаючого себе рибалки. Мають тільки одне призначення - опускати і піднімати якір.

Працюють від акумулятора плавального засобу. Основними показниками якості є швидкість скидання і підняття якоря, економічність, і найважливіше - низький рівень шуму при роботі. Застосовуються на човнах, катерах та інших плавальних засобах.

Скільки коштує якірна лебідка

9. Шахтні лебідки - незамінні агрегати для роботи в шахтах (виробництві), які включають цілий ряд різноманітних видів: запобіжні (підтримують), маневрові, допоміжні, скреперні, посадочні, спеціальні та ручні. Кожен з представників цього типу виконує свою функцію. Всі вирізняються дуже високою надійністю, і від цього безпосередньо залежить не тільки безпека, а й життя шахтарів.

Де використовуються лебідки шахтні

Важливо: будь-яка лебідка (незалежно від типу) потребує профілактики та технічного обслуговування.

"Турбота" про вашу лебідку (профілактика і своєчасний ремонт) не тільки продовжить термін її служби, а й убезпечить вас від травм і непередбачуваних ситуацій.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 05-07-2022
Оновлена: 08-01-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!