Головна Блог Статті Домкрати Пневмодомкрат. Характеристики та принцип роботи
Vnedorognik.ua logo

Пневмодомкрат. Характеристики та принцип роботи

Зміст статті:

Поїздки на далекі відстані будь-якого автовланика не обходяться без такого пристосування як домкрат. Ситуації на дорозі бувають різні, починаючи від застрягання авто на непрохідній місцевості, до найпростішої заміни колеса. Тому купити домкрат - це отримати відмінне рішення будь-яких питань пов'язаних з поломкою машини в найнесподіваніший момент.

Пневмодомкрат

Пневмодомкрат купити в Україні ціна

З його появою, підняття автомобіля стало набагато простіше, ніж з механічними пристроями, тому що не вимагає фізичних зусиль людини для підйому вантажу над землею.

Якщо розбирати по конструкції, це подушка на стійкій підкатній платформі з колесами. Присутні два клапана: один для підведення повітря, інший для скидання; і на них два запобіжних крана, які перекривають повітря, щоб уникнути несподіваного спуску або перекачування подушки.

Пневматична подушка виготовлена ​​у вигляді гармошки. При подачі повітря вона збільшується в об'ємі.

Стійкість всієї конструкції забезпечує телескопічний пристрій, який є каркасом.

Призначення пневматичного домкрату, в здатності підняти транспорт для проведення різних ремонтних робіт. Широко застосовується в шиномонтажі на СТО і в гаражних майстернях.

Майстри знаходять йому застосування, щоб легко і швидко зробити ремонт або заміну колеса, при цьому, не витрачаючи фізичну силу. Тим більше, завдяки встановленим колесам на платформі, його легко переміщати по території автосервісу.

Принцип роботи і технічні характеристики

Пристрій домкрата потрібно швидко заповнювати повітрям, починаючи з тиску, що дорівнює нулю. Це є основною відмінністю пневмодомкратів, вони не є автономними на відміну від інших підйомників.

Пневматичний домкрат придбати

  • Подушка, яка є основним робочим елементом, зроблена з міцного матеріалу, щоб домкрат здатний був витримати вагу до 5 тонн.
  • Компресор для роботи необхідний з великою ємністю, щоб підтримувати потрібний обсяг повітря. Привести в рух верхню платформу можна після декількох хвилин роботи компресора.
  • Висота підхоплення повинна бути з показником близько 10 см. Висота підйому, в працюючих від компресора пристроїв, повинна досягати до 70 см.

Щоб приступити до роботи, домкрат підкочують під днище машини, потім приєднують до компресора, або до будь-якого іншого джерела подачі повітря (вихлопна труба, насос, балон).

Безпека домкрата при експлуатації залежить від показника його вантажопідйомності, яка повинна бути більша за масу автомобіля. Для легкових авто показник повинен бути в 2-3 тонн, а для мікроавтобусів - до 5-7 тонн.

Перш ніж купити пневмодомкрат

Незважаючи на постійне поповнення ринку новими пристроями, знайти для себе оптимальне рішення за ціною, за колірною гамою і характеристиками не складно. Щоб домкрат служив довго і беззаперечно виконував свою роботу, приділяти увагу слід якості матеріалів. Вони повинні відрізнятися високою зносостійкістю і міцністю. Це дозволить експлуатувати домкрат довгий час.

Вибираючи інструмент, враховуйте висоту підйому корпусу авто, яку гарантує конкретна модель домкрата. Для шиномонтажних робіт зазвичай вистачає до 0,5 метра, для такелажних робіт до 0,75 (компресорна установка).

Вантажопідйомність повинна перевищувати вагу певної моделі автомобіля. Розраховуйте, щоб величини дорожнього просвіту машини вистачало на розміщення підкатного пристрою під нього.

Домкрат пневматичний купити пневмодомкрат

Параметри, які повинні бути вирішальними при покупці:

  1. Довгий шланг - забезпечує більше можливостей для підйому транспорту, при установці балона з повітрям далеко від автомобіля.
  2. Важливий параметр для підкатних пневматичних пристроїв це висота підхоплення, так як в складеному стані, враховуючи платформу, висота становитиме близько 13 см.
  3. Конструкція буде залишатися стійкою під час роботи, завдяки металевому майданчику, на якій буде розташована подушка.
  4. Наявність пазів не дасть зісковзнути кузову машини в процесі спуску або підйому.

Для роботи з легковим автомобілем або невеликими за розміром кроссоверами, добре підійде пневмодомкрат зі здатністю піднімати вантажі на 400 мм.

Перед тим як встановлювати механізм, огляньте його. Не повинно бути ніяких подряпин і дефектів. Не нехтуйте технікою безпеки і передбачте наявність упорів під машину для страховки, якщо проводите ремонт, лежачи під автомобілем. Вибрати та купити потрібний варіант домкрата можна в інтернет-магазині Lebedka.ua зі швидкою доставкою по Україні та низькими цінами.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 04-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!