Головна Блог Статті Домкрати Призначення і види домкратів
Vnedorognik.ua logo

Призначення і види домкратів

Домкрат - це спеціальний пристрій, призначений для підняття на невелику висоту і утримання на вазі різних об'єктів. Він активно застосовується під час монтажу складних конструкцій, слюсарно-ремонтних робіт в автосервісі. Висока мобільність, компактність, розташування під самим об'єктом - основні переваги, якщо ви задумаєте купити домкрат.

Види домкратів

Виразна особливість домкратів, що відрізняє їх від інших різновидів підйомних механізмів - це установка під вантажем. Для його ефективної роботи не потрібно встановлювати допоміжне спорудження. Виділяють кілька видів цього устаткування: гідравлічний, гвинтовий, пневматичний і рейковий.

Гвинтові домкрати

Із чого складається гвинтовий домкрат

Даний тяговий пристрій користується особливою популярністю в автолюбителів. Він надійно поєднується з різними автомобілями. Гвинтовий домкрат дозволяє без зайвих зусиль встановити вантаж, який важить до 15000 кг, на обертову платформу зверху або на підставу знизу. Висота підйому - 365 мм.

Вантажопідйомний механізм складається з підстави циліндричної форми і одного або двох гвинтів. Завдяки наявності цих елементів він характеризується більшою стійкістю і міцністю у використанні. Обладнання не вимагає установки додаткових підпірок.

Гідравлічні домкрати

Як працює домкрат гідравлічний

Тяговий пристрій, який не може існувати без рідини. Робота гідравлічних домкратів забезпечується завдяки наявності приводного насоса. Процес підняття вантажу відбувається при певному тиску гідравлічного масла, яке переміщує поршень (плунжер). Після цього, рідина переміщується в резервуар насоса і відповідно вантаж опускається.

Характеристики домкратів:

  1. Вантажопідйомність не більше 20 т;
  2. Високий коефіцієнт корисної дії;
  3. Плавність ходу;
  4. Надійність і мобільність обладнання.

Рейкові домкрати

Для чого потрібен рейковий домкрат

Основне призначення обладнання - підйом та утримання вантажу. Даний механізм часто використовується на будівельних майданчиках, складах, автомайстерень, де часто проводяться монтажно-експлуатаційні роботи.

За допомогою рейкових домкратів, можна з легкістю підіймати вантаж, вагою до 20 т. Мінімальна висота підйому становить 350 мм, максимальна - 1350 мм. За безпеку персоналу відповідає високоякісний стопорний механізм, який не дасть вантажу зірватися.

На відміну від інших видів обладнання, підйомний майданчик рейкового домкрата розташований на невеликій відстані від підлоги (всього 90 мм).

Пневматичні домкрати

Як правильно використовувати домкрат пневматичний

Основне призначення тягового пристрою - підняття та утримання вантажу. Він знадобиться при стикуванні трубопроводів, проведення навантажувально-розвантажувальних робіт.

Зовні пневматичний домкрат нагадує резинокордну оболонку, за допомогою якої і відбувається підняття вантажу на висоту до 400 мм. Вантажопідйомність даного механізму становить 4 т. Він відрізняється від інших домкратів використанням на пухкій, нерівній землі з мінімальним прикладним зусиллям.

Що потрібно врахувати при виборі домкрата

Сучасний світ пропонує безліч різних магазинів з широким вибором домкратів. Як же вибрати якісний?

При виборі підйомного пристрою, необхідно слідувати таким критеріям:

  • визначитися з вантажопідйомністю;
  • вибрати висоту підйому;
  • вибрати висоту підхоплення;
  • вибрати тип приводу домкрата (механічний, гідравлічний, пневматичний);
  • визначиться з маркою.

При покупці домкрата важливо врахувати всі ці критерії. Якщо Ви вже визначилися з типом домкрата, інтернет-магазин Lebedka.ua надасть широкий асортимент продукції від відомих виробників.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 04-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!