Vnedorognik.ua logo

Який домкрат краще

Зміст статті

  1. Головна перевага - вантажопідйомність
  2. Дорожній ромбічний домкрат
  3. Пляшковий домкрат для гаражу
  4. Підкатний домкрат для своєї майстерні
  5. Пневматичні домкрати для легкого підйому вантажу
  6. Рейковий домкрат для безнадійних ситуацій

Автомобільний домкрат це річ, без якої неможливо уявити ремонт машини. Цей пристрій завжди потрібний і кожен досвідчений майстер знає про нього. Легше все-таки підняти автомобіль за допомогою універсального вантажопідйомника, ніж шукати інші незручні пристосування для цього.

Раніше при покупці домкратів не виникало питань, їх вибір звужувався до двох або трьох видів. До сьогоднішнього дня ринок не перестаючи зростає, вибирати стало складніше і питання який краще домкрат вибрати постійно переслідують, коли приходить час підбирати інструмент.

У статті ми постараємося дати відповідь на всі ваші питання, які можуть виникнути при купівлі домкрату і надамо факти, що посприяють у підборі відповідного, до вашої моделі автомобіля.

Вартість домкрата автомобільного

Головна перевага - вантажопідйомність

Не має значення, якого типу, якості і особливо кольору, ваш домкрат, якщо він не зможе впоратися з головним завданням - підняти ваш автомобіль. Тому, варто приділити максимально більше уваги його здатності підіймати вантажі.

Перш за все, посилайтеся на вагу свого автомобіля і накиньте зверху ще до 200 кг, з розрахунком, що багажник може бути обтяжений додатковим вантажем.

Якщо не правильно підібрати домкрат, є ризик зіпсувати інструмент при першому ж піднятті. Але це ще найменша неприємність. При невідповідній конструкції, домкрат може не витримати, коли ви будете перебувати під машиною і можна отримати серйозні травми. Третя причина, це пошкодження самого автомобіля.

Дорожній ромбічний домкрат

Скільки коштує домкрат ромбічний

Ромбічний (механічний) домкрат відмінно підійде для власників легкових авто. Має невелику вантажопідйомність з запасом приблизно півтори і до двох тонн.

Завдяки своїй компактності його можна перевозити в комплекті з інструментами для ремонту автомобіля. Сам домкрат простий, що не викличе складнощі при його експлуатації і буде дуже до речі, якщо буде потрібно раптовий ремонт машини. Але якщо потрібно підняти автомобіль побільше, ніж півторашний седан, слід придивитися до домкрату потужнішого.

Пляшковий домкрат для гаражу

Вартість пляшкового домкрата для авто

Його також називають гідравлічним. На відміну від механічних домкратів, вимагає більшого зусилля, щоб здійснити підйом вантажу. Функція інструменту здійснюється шляхом утворення високого тиску за сприяння робочої рідини. Основна перевага - конструкція, що дозволяє піднімати вантажі до 100 тонн, безпечний спуск і стійка основа. Підходить для легковиків і вантажних автомобілів. Гідравлічний домкрат відмінний варіант для частого використання, при тому зручний в експлуатації.

Підкатний домкрат для своєї майстерні

Вартість підкатного автомобільного домкрата

Підкатний домкрат є трохи вдосконаленою версією пляшкового. Має широку і надійну опорну точку, за умови рівної і твердої поверхні. Його легко підкотити під вантаж, не піднімаючи при транспортуванні обладнання цілком.

Простий у використанні і відмінно справляється з вантажами будь-якої тяжкості (від 3-х до 8-ми тонн). На підкатний домкрат слід звернути увагу, тим хто займається різноплановим ремонтом авто або має майстерню в своєму гаражі.

Пневматичні домкрати для легкого підйому вантажу

Скільки коштує домкрат пневматичний автомобільний

Так само відомі як пневмодомкрати. Щоб змусити домкрат працювати, йому потрібні джерела стисненого повітря, наприклад, в балонах або у вихлопній автомобільної трубі. За допомогою повітря утворюється тиск в камері і автомобіль можливо буде підняти. Пневмодомкрати призначені для того щоб миттєво підіймати вантажі не витрачаючи при цьому багато енергії і праці.

Купити пневмодомкрат варто тим, хто має справу з будівництвом, шиномонтажем і займається ремонтом на СТО.

Рейковий домкрат для безнадійних ситуацій

Вартість домкрата рейкового

Цей домкрат називають «позашляховий». Він знайшов застосування в основному для безнадійних ситуацій, які можуть статися на дорозі. Його вибирають власники великих автомобілів типу пікапів, джипів і позашляховиків. Якщо потрапивши в бруд, яму або в будь-яку іншу складну місцевість, де вже не можливо самому виїхати, такий домкрат допоможе вашому автомобілю подолати перешкоду і продовжити рух далі.

Універсальний домкрат Hi-Jack невимогливий в точках упору. Може підняти авто за передню, задню і бічні частини кузова.

На завершення..

Для кожного досвідченого водія кращим домкратом буде той, з яким йому буде комфортніше працювати. При різних умовах дороги, різноплановому ремонті кожен здатний підібрати більш відповідний домкрат або лебідку.

Щоб визначити кращий варіант для своєї сфери діяльності варто виділити час і випробувати для порівняння кілька моделей.

Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Інші публікації Дивіться також
Важільна лебідка: Невід'ємний елемент вантажопідйомного обладнання
Вантажопідйомне обладнання професійного класу завжди відігравало ключову роль у автомобільній, будівельній та промисловій сферах. Серед різн...
Ручні лебідки з тяговим зусиллям 2 тонни - універсальні пристрої
Лебідка ручна 2т - це простий, зручний та доступний за ціною вантажопідйомний та тяговий механізм. Вона потрібна в побуті, на будмайданчиках...
Яка лебідка підійде для моєї машини?
Лебідка - це корисний аксесуар на бездоріжжі. І щоб вона повністю справлялася зі своїми обов'язками, важливо правильно розрахувати її поту...
Як обслужити автомобільну лебідку: 4 простих поради
Зміст 4 поради з обслуговування лебідки Контроль цілісності троса Своєчасне миття троса Перевірка лебідки на відсутність вологи Плано...
Всі статті
Дізнавайтеся про нові акції першими!