Головна Блог Статті Статті про лебідки Лебідка на причіп для човна
Vnedorognik.ua logo

Лебідка на причіп для човна

Зміст

Жага до водних пригод супроводжується потребою в зручних, надійних інструментах для перевезення човна та його переміщення на причіп. Не всі судна мають легку вагу, щоб їх можна було спустити на воду вручну. В такому разі лебідка на причіп для човна стане невід’ємним помічником, який спростить процес пересування вашого водного транспорту.

купити лебідку на причіп для човна

Функція лебідки на човновому причепі

Основна роль лебідки полягає в забезпеченні ефективного затягування човна на причіп та плавного опускання його на воду. Щоб не затягувати транспорт вручну, можна прикріпити його передній край до гака лебідки. Це значно полегшить фізичні зусилля та зекономить час завантаження судна.

купити лебідку для човнового причепа

Види лебідок для причепа на човен

Механічні ручні лебідки - найпоширеніший тип тягових пристроїв. Основними його перевагами є невисока ціна, компактність та можливість роботи в будь-яких умовах, навіть без підключення до електромережі. Цей тип найкраще підходить для невеликих човнів та користувачів, які шукають економний варіант. Електричні лебідки приводяться в рух електродвигуном і надають більше потужності, автоматизації процесу. Цей вид ідеальний для великих суден і тих, хто цінує зручність і швидкість. Зокрема, сюди належать також переносні акумуляторні лебідки. Вони обладнані блоком живлення, що заряджається від звичайної електромережі.
купити ручну лебідку купити електричну лебідку

Як вибрати лебідку для човнового причепа

Насамперед варто визначити вантажопідйомність лебідки. Для цього треба знати вагу човна, який транспортується. Тягові пристрої мають силу від 250 кг до кількох тонн.

лебідка на човновий причіп ціна

Також треба звернути увагу на:

  1. Конструкцію лебідки. Для човнового причепа рекомендуємо вибрати барабанну лебідку, де канат намотується на барабан через рукоятку. Коли людина обертає ручку, створюється певне зусилля, за допомогою якого відбувається затягування. Цей вид найбільше підходить для човнових причепів завдяки компактності й оптимальності функціоналу.
  2. Довжину ручки. Чим довша ручка, тим менше фізичних зусиль знадобиться для приведення механізму в рух.
  3. Розмір та матеріал троса. Канат може бути сталевим або синтетичним (плоский фал), другий тип краще підійде для роботи в умовах підвищеної вологості. Оптимальна довжина троса - від 10 метрів.
  4. Кількість швидкостей. Може становити від однієї до трьох, найпопулярніший варіант - 1 швидкість.
  5. Гальмо. Буває автоматичне й механічне. Перше спрацьовує автоматично при відпусканні ручки лебідки. А механічне потрібно фіксувати вручну.
  6. Вид монтажу. Тягове обладнання можна встановити як у фіксованому, так і в знімному вигляді (для переносних лебідок).
  7. Виробника. Одними з найпопулярніших брендів ручних лебідок є Dragon Winch, Husar Winch, AL-KO, Knott.

Купити лебідку на причіп для човна

купити лебідку ручну Dragon Winch DWK 16 synthetic купити лебідку ручну Husar BST R 2500 стропа з захисним кожухом купити лебідку ручну Knott 1150 кг з тросом

Встановлення лебідки

Монтаж відбувається стандартним способом. На передній частині човнового причепа є спеціальна платформа для встановлення лебідки. Інструмент треба поставити в напрямку прийому вантажу. Обладнання кріпиться за допомогою болтів з гайками через отвори у платформі та основі лебідки. Після затягування з`єднувальних елементів переконайтеся у відсутності ліфта для безпечної фіксації тягового пристрою.

купити лебідку на причіп для судна ціна

Правила експлуатації та технічне обслуговування

Під час використання лебідки слід дотримуватися таких правил:

  • працювати у такелажних рукавицях, особливо зі сталевим тросом;
  • не перевищувати максимальне навантаження лебідки;
  • не торкатися до каната під час намотування/розмотування;
  • притримувати човен, коли його затягують на причіп або опускають на воду.

купити лебідку на лафету для човна з доставкою

Якщо ви хочете продовжити термін експлуатації тягового механізму, перед кожним транспортуванням послаблюйте трос чи фал. Адже під час руху судно розхитується, внаслідок чого натягується канат (це може призвести пошкодження троса й навіть до поломки лебідки). Також не варто зберігати причіп з лебідкою на відкритому повітрі, бо вплив дощу, вітру й різких перепадів температури дається взнаки, негативно позначаючись на експлуатаційних властивостях.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok
Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Інші публікації Дивіться також
Важільна лебідка: невід'ємний елемент вантажопідйомного обладнання
Вантажопідйомне обладнання професійного класу завжди відігравало ключову роль у автомобільній, будівельній та промисловій сферах. Серед різн...
Ручні лебідки з тяговим зусиллям 2 тонни - універсальні пристрої
Лебідка ручна 2т - це простий, зручний та доступний за ціною вантажопідйомний та тяговий механізм. Вона потрібна в побуті, на будмайданчиках...
Яка лебідка підійде для моєї машини?
Лебідка - це корисний аксесуар на бездоріжжі. І щоб вона повністю справлялася зі своїми обов'язками, важливо правильно розрахувати її поту...
Як обслужити автомобільну лебідку: 4 простих поради
Зміст 4 поради з обслуговування лебідки Контроль цілісності троса Своєчасне миття троса Перевірка лебідки на відсутність вологи Плано...
Всі статті
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!