Головна Блог Статті Статті про лебідки Лебідка для криниці - я завжди обираю ту, що…
Vnedorognik.ua logo

Лебідка для криниці - я завжди обираю ту, що…

Як виявилося, не всі знають що лебідка для копання колодязя є обов’язковим елементом. Та це здебільшого новачки в цій справі. Для початку розберемося для чого вона там взагалі потрібна і як їїв икористовувати.

Для чого потрібна лебідка в криницю?

Під час копання колодязя, над ним встановлюють спеціальну конструкцію, за допомогою якої можна підіймати ємність наповнену землею, власне так відбувається весь процес копання. Прилад за допомогою якого витягується земля з колодязя на поверхню називається лебідка або корба, коловорот. 

Найчастіше лебідка над криницею встановлюється ручного варіанту. Це найзручніше і найбезпечніше, оскільки в середині криниці є людина і ти можеш керувати спокійно слідкувати за тросом в повільному режимі роботи. Неповино бути різких ривків підняття чи опускання, щоб не викликати розрив тросу.

Купити лебідку для колодязя

Важливо! Обирай лебідку обов’язково з автоматичним гальмом, це дозволить впевнено працювати і не хвилюватися за можливу втрату контролю над пристроєм.

Обирай лебідку в колодязь за рядом критерій

Є кілька хороших варіантів таких підйомних механізмів, як до прикладу:

Це все ручні лебідки надійних світових брендів, перевірених вже великочесельною армією знавців в роботі тяговими механізмами. 

Отож, чому ці лебідки?

Вони барабані. Це зручно для встановлення над колодязем, керуванням та процесом опускання-підняття вантажів. Лебідки з тяговим зусиллям до 1000 кг, для криниці впринципі більше можна не використовувати. Кожна з них оснащенна відповідними механізмами та компонентами (трос, гак, гальмівні механізми. Будь-який з вказаних тягових пристроїв може з легкістю витягти людину з криниця, адже за загальновідомим фактом жива істота може бути більшої маси в порівнняні з будь-ямим матералом такої ж маси.

Купити ручну лебідку

Для невеликої криниці біля будинку буде більш ніж достатньо ручної лебідки, особливо, якщо не великої глибини копати потрібно. От що стосується для каналізаційних колодязів чи криниць з великою глибиною 50+ метрів, тоді краще за все використовуати тельфер. Це зручна лебідка, яка з легкістю встановлюється над криницею і працює за допомогою електродвигуна. Як і ручні лебідки, тельфери теж обирають від надійних та перевірених виробників. Ось кілька з найкращих брендів-виробників перевірених часом та користувачами:

  • Dragon Winch
  • Husar
  • Einhell
  • Stagemaker
  • Knott
  • AL-KO

Як зробити лебідку для криниці?

Це чи не найчастіше запитання серед наших користувачів. Загалом це зовсім не складно, проте важливо враховувати можливі ризики під час роботи саморобної лебідки. 

  1. Найперше, тобі потрібно це  конусоподібний предмет, бажано металевий. Часто використовуюють дерев’яний, але це менш надійно ніж здається на перший погляд.
  2. Далі кріпиться ручка, за допомогою якої буде зручну опускати та підіймати вантаж.
  3. Після цього встановлюється кріпленння для троса, воно повино бути максимально міцним та надійним, оскільки від цього буде залежати безпека та життя людини, яка копає в середині колодязя.
    Купити тельфер
  4. Не забувай прорахувати тягове зусилля або ж вантажепідйомність, вона не повинна бути меншою 200 кг, що забезпечить можливість працювати людині будь-якої ваги.
  5. Обери трос (металевий, синтетичний) або ж стропу і гак, але особливу увагу зверни на вантажепідйомність троса та гака, для саморобної лебідки це один з головних аспектів.
  6. Після усіх прорахунків та кріплень встанови коловорот над криницею і продовжуй роботу зручно та швидко.

Вибрати та купити лебідку для криниці, такелаж чи інші комплектуючі ти можеш в один клік лишень перейшовши  в каталог товарі нашого інтернет-магазину.

Автор: Аліна Закордонець

Поширені запитання

Потрібно порахувати необхідне тягове зусилля, щоб лебідка повністю відповідала масі яку постійно будеш піднімати-опускати.

Сподобався матеріал? Так (3) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Дізнавайтеся про нові акції першими!