Головна Блог Статті Навісне обладнання Як вибрати розкидач піску, солі та дорожньої суміші?
Vnedorognik.ua logo

Як вибрати розкидач піску, солі та дорожньої суміші?

купити розкидач піску та солі

Зима наближається, отже пора подумати про обслуговування доріг під час низьких температур. Адже взимку асфальт покривається снігом та льодом, що ускладнює рух транспортних засобів. Щоб ефективно боротися з налипанням мокрого снігу та утворенням ожеледі, треба купити розкидач піску та солі. Піщано-сольовими дорожніми сумішами посипають тротуари і дороги для уникнення небезпечних ситуацій.

У цій статті ми розберемося, як вибрати розкидач піску. Отож поговорімо про критерії, на які варто звернути увагу перед покупкою.

Тип конструкції

Найбільш популярними є 2 типи обладнання - причіпне та навісне.

купити причіпний розкидач дорожніх сумішей купити навісний розкидач дорожніх сумішей

Перше призначене для комунальних служб, які посипають великі площі. А навісний розкидач кріпиться до транспортного засобу з бортовою електромережею 12 В:

  • міні-трактора;
  • пікапа;
  • позашляховика;
  • вантажівки;
  • квадроцикла;
  • фронтального навантажувача.

Наприклад, розкидачі німецького виробника LEHNER встановлюються на перелічені вище транспортні засоби та живляться від АКБ. Нижче ми будемо говорити саме про навісну техніку.

Об`єм бункера

Цей параметр є дуже важливим, адже від місткості бункера залежить кількість заправок та розмір обробленої площі. Зазвичай виробники використовують об’єм від 70 літрів. Для приватного користування буде достатньо бака на 100-300 л. Зокрема, модель IceStriker Spreader 380 фінляндського бренду HillTip вміщує відповідно 380 літрів піщано-соляної суміші.

купити розкидач Hilltip IceStriker Spreader 380

Керування

Рекомендуємо вибирати техніку з дистанційним управлінням, наприклад, за допомогою спеціального блока з кабіни водія. Блок керування підключається до навісного обладнання та дозволяє вибрати різні параметри: початок/кінець роботи, регулювання різних параметрів, контроль напруги тощо. Зараз все частіше можна зустріти техніку з можливістю керування через смартфон. Так модель POLARO E 110 від LEHNER підтримує управління за допомогою додатку LISA (тут детальніше). Більшість позицій HillTip теж мають таку функцію.

купити блок керування розкидачем дорожніх сумішей

Дозування кількості дорожньої суміші

Від дозування та робочої ширини залежить обсяг внесеного матеріалу. Залежно від комплектації ці показники можна встановити вручну або автоматично відповідно до швидкості руху транспортного засобу. Наприклад, розкидач для зимового обслуговування доріг POLARO 250 обладнаний безступеневим регулюванням обертів розкидного диска та ширини розсипання від 0,8 до 6 м (12 м опційно). Крім того, пристрій підтримує ручне дозування за допомогою заслінки безпосередньо на агрегаті.

купити розкидач солі та піску LEHNER POLARO

Матеріал виготовлення

Оскільки техніка контактує з сіллю, яка активує корозію, дуже важливою є якість матеріалів, з яких виготовляється розкидач. Варто обирати обладнання, що сертифіковане класом захистом IP68. Як правило, бункер виготовляють із пластику, стійкого до агресивного впливу солей, а металеві частини, особливо мішалки - з нержавіючої сталі. Не забудьте перевірити, чи електричні кабелі мають водонепроникну здатність.

купити розкидач дорожньої суміші LEHNER POLARO XL

Вага конструкції

Слід звертати увагу і на вагу розкидача разом із повним бункером. Адже цей показник впливає на підвіску автомобіля. Штатні деталі, зокрема пружини та амортизатори, можуть не витримати перевантаження і вийти з ладу. Тому радимо дізнатися рекомендоване максимальне навантаження на задню частину для вашої машини у свого автовиробника. Якщо вибрали для експлуатації техніку з великим бункером, варто замінити елементи підвіски на посилені.

купити розкидач дорожніх сумішей Hilltip

Кріплення

Стабільність монтажу розкидача впливає на точність та безпеку його роботи. Для бортової техніки виробник Hilltip передбачив наявність спеціальних петель, за допомогою яких обладнання можна надійно зафіксувати стяжними ременями на пікапі або борті вантажівки. А навісні розкидачі LEHNER потребують додаткового кріплення для встановлення на пікап, квадроцикл, міні-трактор тощо.

купити розкидач солі LEHNER POLARO 110

Аксесуари та запчастини

Перед тим, як купити розкидач солі, варто звернути увагу на ремонтопридатність, аксесуари для дообладнання та складність обслуговування. А також продумати потрібний функціонал, щоб не переплачувати за додаткові можливості пристрою. Наприклад, додаткові отвори для кріплення рамки з номерним знаком.

купити аксесуари для дорожніх сумішей

Отже, основна рекомендація - проаналізувати конкретні потреби і врахувати специфічні умови експлуатації. Правильний вибір розкидача допоможе оптимізувати зимове обслуговування доріг та забезпечить комфортне пересування у найхолоднішу пору року.

Сподобався матеріал? Так (0) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Інші публікації Дивіться також
Важільна лебідка: невід'ємний елемент вантажопідйомного обладнання
Вантажопідйомне обладнання професійного класу завжди відігравало ключову роль у автомобільній, будівельній та промисловій сферах. Серед різн...
Ручні лебідки з тяговим зусиллям 2 тонни - універсальні пристрої
Лебідка ручна 2т - це простий, зручний та доступний за ціною вантажопідйомний та тяговий механізм. Вона потрібна в побуті, на будмайданчиках...
Яка лебідка підійде для моєї машини?
Лебідка - це корисний аксесуар на бездоріжжі. І щоб вона повністю справлялася зі своїми обов'язками, важливо правильно розрахувати її поту...
Як обслужити автомобільну лебідку: 4 простих поради
Зміст 4 поради з обслуговування лебідки Контроль цілісності троса Своєчасне миття троса Перевірка лебідки на відсутність вологи Плано...
Всі статті
Дізнавайтеся про нові акції першими!