Головна Блог Статті Такелаж і запчастини Текстильні стропи. Опис і переваги
Vnedorognik.ua logo

Текстильні стропи. Опис і переваги

Стропи є затребуваними пристосуваннями через свою універсальність. Вони легко справляються з переміщенням вантажів різної вагової категорії, і не вибагливі до середовища, в якому використовуються. Відмінно переносять воду, нафту і навіть різні кислотні речовини, тому, їм віддають перевагу в хімічних промисловостях.

Матеріалом виробу для текстильних строп виступає поліестрова стрічка, яка допоможе зберегти його конструкцію і не завдасть пошкоджень переміщуваного вантажу. На відміну від канатів, у них маленька вага і габарити.

Перед тим, як купити такелаж, варто врахувати їх особливості, характеристики і ГОСТи відповідаючі до даного типу. Розібравшись в них, ви не тільки зробите роботу більш ефективною, а й підвищите безпеку використання.

Купити стропи в Україні

Стропи текстильні. Матеріал виготовлення

Для виробництва використовують міцні тканинні поєднання, часто штучні. Вони стійкі до мінливих температурних умов і мають високий показник еластичності з хорошим коефіцієнтом опору до розриву.

Первинним матеріалом є стрічка, вироблена з хімічних ниток, до яких відносяться поліамід, поліестер і поліпропілен. Зазначені матеріали мають ряд вимог:

  1. Максимальна температура, у зафіксованій стропами поверхні, не повинна перевищувати 100 ° С, а мінімальна - опускатися нижче -40ºС.
  2. Стропи не повинні запалюватися, якщо температура понад 170ºС, а тільки непомітно деформуватися при плавленні.
  3. Показник вологовбирання має бути менше 4%, і не перевищувати цей показник. Стрічка не повинна вбирати в себе рідину, масла і жири. Стійкість матеріалу до агресивного середовища і до впливу кислотних речовин, повинна бути однією з головних характеристик.
  4. Для виготовлення строп, які будуть зіштовхуватися з легкозаймистими вантажами в роботі, вкрай не рекомендується поліпропілен. Правила безпеки еластичного вантажопідйомного приладу, для певної області, так само диктують умови механічної довговічності і неушкодженості строп.
  5. На поверхні неприпустима присутність пошкоджень, наприклад часткового зрізу, стирання, прожогу, скручування окремих волокон і деформування тканинної гладі.
  6. Неприпустимо з'єднання ниток з іншою тканиною, плетіння стрічки повинно бути таким, щоб звести до мінімуму механічний знос.

Стрічкові текстильні стропи: види і класифікація

Варто виділити два види приладів - петльові та кільцеві стропи. Між собою вони різняться в способі з'єднання.

Стропа текстильна СТП

Цим визначенням називають петльові пристосування, які можуть виготовляти трьома способами:

  • перший - це наскрізне прошивання стрічки виворітною стороною, без її попереднього скручування;
  • другий - утворення петлі скручуванням кінцевої стрічкової частиною в кільце Мебіуса, завдяки цьому ширина петлі стає менше, а жорсткість зростає;
  • і останній спосіб - складання стрічки вдвічі, що збільшить міцність петлі, але це призводить до зростання споживання матеріалу.

Так як петлі беруть всю тяжкість на себе, і знаходяться в контакті з гаком крана, то подвійна петля буде володіти більшою довговічністю, на відміну від плоскої.

Стропа текстильна СТК

Так звана, кільцева стропа, з овальним поперечним перерізом, що володіє високою жорсткістю. Але вона недостатньо добре прилягає до вантажу, на відміну від стрічкових пристроїв.

Ці стропи застосовують, щоб фіксувати довгомірні вантажі.

Стропи так само класифікують за їх вантажопідйомностю. Одногілковий - випускається в інтервалі від 3 см до 300 см, а довжина від 80 см до 300 см. Це надає можливість безпечно проводити фіксацію вантажу з масою діапазоном від 0,5 до 20 тонн. Допустима висота прогину в стані завантаженості повинна бути вище 2-х метрів, і не опускатися нижче тому, що в такій ситуації, вантаж що охоплюється вийде за рамки безпеки.

Зазначена кількість гілок в стропі, рівна її позначенному маркуванню:

Стропа текстильна ціна

Колір

Класифікують стропи не тільки по числу шарів стрічки: для навантажень, вище норми, можуть бути двох-і трьох- шарові. Допустиме збільшення навантаження не повинно перевищувати 50%.

Одна з найважливіших маркувань текстильних строп позначається кольором.

Колірна відмінність характеризує їх крайню вантажопідйомність:

  • Фіолетові пристосування мають здатність піднімати вантажі максимум 1 тонною.
  • Зелені - не більш як 2 т.
  • Жовті - не більш 3 т.
  • Сірі - максимум 4 т.
  • Червоні - не більш як 5 т.
  • Коричневі - 6 т.
  • Сині - 8 т.
  • Помаранчеві - 10 т.

Стропи текстильні стрічкові. Переваги

Вони добре забезпечують безпеку при розвантаженні і навантаженні ваги, навіть якщо вони мають м'які кромки або ретельно оброблену поверхню. Легкі, в порівнянні з канатними і ланцюговими, не займають багато місця при перевезенні або в зберіганні, так само мають високий показник еластичності.

З текстильними стропами набагато безпечніше в роботі, з ними неможливо отримати травми, так як в них виключена можливість вилізаючих металевих волосків.

Їх висока зносостійкість, забезпечує мінімальні деформаційні зміни і витримує вплив багатьох хімічних складів.

Параметри і колірна характеристика строп

Купити стропи текстильні СТП СТК

Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 05-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!