Vnedorognik.ua logo

Ремонт та обслуговування ЗІЗ

Абсолютно будь-який вид обладнання, що використовується для захисту працівників від падіння з висоти, повинен піддаватися періодичній перевірці та випробуванням. Рекомендований інтервал перевірки – 6 місяців або 1 раз на рік. Враховується вид устаткування, що використовується. Перевірка повинна здійснюватись лише сертифікованими організаціями, які мають на цей вид діяльності всі необхідні дозволи й документи.

купити засоби індивідуального захисту для висотних робіт

Основна мета перевірки засобів індивідуального захисту – виявлення різних дефектів і пошкоджень, що виникають внаслідок експлуатації або природного зношування. Після проведення перевірки та випробувань приймається рішення про допуск ЗІЗ до експлуатації.

Ремонт ЗІЗ та гарантійне обслуговування

Щоб засоби індивідуального захисту працівників прослужили максимально довго, а ви заощадили на купівлі нових та ремонті, потрібно регулярно проводити технічне обслуговування та ремонт.

Своєчасно виконаний ремонт автоблоків, інших ЗІЗ та сервісне обслуговування є гарантією безпечного використання. Ремонтом виявлених несправностей повинні займатися виключно професіонали своєї справи, так як важливість цього обладнання дуже висока, його правильне застосування виключає ризик травматизації при виконанні робіт на висоті.

купити ЗІЗ для роботи на висоті

Значною перевагою спеціалізованого сервісу є наявність спеціальних інструментів, знань та досвіду, що гарантує проведення якісного технічного обслуговування. Профільні сервіси з ремонту оснащуються необхідною матеріально-технічною базою. Відновлювальні роботи можуть включати:

  1. Відновлення елементів, що зносилися, наприклад, заміна текстильних елементів страхувальних поясів.
  2. Чищення, змащування, заміна пружин, штифтів.
  3. Повна заміна пошкоджених компонентів.

Під час виконання ремонтних робіт важливо враховувати рекомендації виробника. Оскільки кожен засіб захисту від падіння з висоти, чи то спусковий пристрій, чи то карабін, має критерії та межі зносу, які враховуються під час проведення перевірки. Користуйтеся послугами сертифікованих дилерів бренду, ЗІЗ якого підлягають ремонту.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok
Сподобався матеріал? Так (0) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 04-06-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!