Головна Блог Статті Домкрати Ремонт підкатного домкрату своїми руками
Vnedorognik.ua logo

Ремонт підкатного домкрату своїми руками

При заміні колеса машини або в гаражних майстерень підкатний гідравлічний домкрат - найцінніший помічник. Його будова дозволяє установку під авто з низьким розташуванням, чого інші підйомники зробити не зможуть.

В експлуатації дані механізми вважаються невибагливими, але навіть вони можуть дійти до непридатного стану. Ремонт такого домкрата, можна провести самостійно. Точно визначте поломку, вивчіть конструкцію механізму і можете приступати до відновлення.

Схема підкатна домкрата - робота і складові

Він отримав свою назву, завдяки своєму зовнішньому вигляду - це візок на колесах і його легко можна встановити, підкотивши під вантаж.

Купити домкрат підкатний

Важіль забезпечує рух механізму. Спуск вантажу відбувається завдяки, насадженню на клапанний гвинт, трубчастої рукоятки. Як наслідок, перегородка впирається в паз.

Оператор, разом з ручкою, починає обертати гвинт, так знижується циліндричний тиск, і навантажена вага опускається.

Домкрату обов'язково потрібна рівна і тверда поверхня, для більшої стійкості.

Схема гідравлічного домкрата

Купити гідравлічний підкатний домкрат

Ремонт домкрата підкатного своїми руками

Механізм «не тримає» і не може підняти вантаж. Проблема в недостачі масла, пошкодженні або бруду в клапанах. Щоб це виправити, найчастіше, поповнюють рівень робочої рідини, і робота механізму продовжується. Якщо поломка не усунена, знайдіть причину і займайтеся ремонтом.

Перш за все, обстежте клапан, який може нещільно прилягати до посадочних місць. Це відбувається через ослаблені у них пружинки, або потрапляння в канали бруду.

Завчасно підготуйте ремкомплект, з наявністю ущільнень для деталей плунжера і поршня, запасіться необхідними інструменти (гайковий ключ, будь-яку ємність, щоб зливати рідину, масло і гас).

Купити підкатний домкрат в інтернет магазині

Для усунення проблеми протікання, перш за все, розберіть домкрат. Далі, дотримуйтесь інструкції:

  1. Вийміть поршні і огляньте на факт існування корозії.
  2. Промийте забруднені деталі, усуньте масло, що залишилося. Проведіть заміну манжетів і ущільнювачів. Щоб почистити забруднення всередині робочого циліндра, зніміть головку корпусу.
  3. Щоб відремонтувати пропускаюче масло клапан, відкрутіть і перевірте його на наявність бруду і деформацій. Якщо є місце механічних пошкоджень - замініть його.
  4. Причина витікання робочої рідини - нещільна посадка кульки в сідлі, так само через це, туди потрапить бруд. Виправити ситуацію можна, злив в підготовлену ємність старе масло, при цьому постійно слід прокачувати пристрій.
  5. Після прокачування, залийте гас, він послужить антикорозійним очищувачем, і починайте прокачувати знову. Запірна голка повинна бути викручена.
  6. Видаліть гас і залийте нову рідину в очищений резервуар.

У разі використання підйомника весь рік, не обов'язково шукати спеціально відведене масло, можна використовувати синтетичне, яке не так буде замерзати на холоді.

Так само, зниженню ефективності домкрату служить присутність в робочому циліндрі бульбашок повітря. Вони можуть потрапити всередину, при недостатній наявності масла. Щоб виконати ремонт:

  1. Відкрийте перепускний клапан і пробку бачка з маслом. Процес прокачування насоса повинен виконуватися швидко, щоб видалити залишки повітря з робочої порожнини.
  2. Закрийте отвори. Якщо усунення проблеми пройшло правильно, робота підйомника відновиться в звичному режимі, але якщо повітря залишилося, повторюйте процедуру, поки біда не ліквідується.
  3. Якщо пророблені процеси не допомогли і механізм залишається неробочим, або повільно працює, повітря видаляється ще одним способом: запірну голку відкручують до двох обертів, ручним зусиллям, і до граничної точки, підйом плунжера відбувається за допомогою гвинта. Після виконаних дій, він спуститься до нижньої позиції.

Кроки варто повторювати, поки не усунеться проблема. Періодично проводіть контроль рівня масла і при потребі, підливайте його в пристрій.

Користуючись цими інструкціями, ви можете самостійно усунути мінімальні виникнувші проблеми. Якщо поломка серйозна, краще звернутися в спеціалізований ремонт, але якщо робота кипить і її потрібно закінчити в найкоротші терміни, варто задуматися над тим, щоб купити домкрат підкатний.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (4) Ні (2)
Рейтинг:
Додана: 05-07-2022
Оновлена: 08-09-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!