Головна Блог Статті Домкрати Прес із домкрату своїми руками
Vnedorognik.ua logo

Прес із домкрату своїми руками

Для чого потрібен прес

У повсякденному житті є різні ситуації, коли необхідно провести здавлювання предметів під впливом великої сили. Такий предмет як прес, призначений саме для того щоб згинати, вирівнювати, тиснути, видозмінювати масивні речі, іноді переробляти відходи. Крім перерахованих функцій, він так само може служити, щоб переносити важкі об'єкти.

Прес можна купити в магазині з інструментами. Але у нього досить висока ціна, яка змушує багатьох утриматися від покупки, тим більш, простіше і дешевше зробити його самостійно, купивши домкрат. Зовнішній вигляд саморобного преса, в кінцевому підсумку, не відрізниш від виготовленого на заводі.

Прес із домкрату своїми руками

Розумним вибором в підборі відповідного, що немало важливо, доступного, пристрою для виробництва домашнього преса, є модель пляшкового гідравлічного типу. При виготовленні преса своїми руками, перевага використання такого домкрата, в появі можливості не обмежуватися в стисненні, а тільки розвинути його. Тим більше, такі пристрої володіють високими і відмінними показниками по терміну експлуатації.

Традиційна конструкція преса своїми руками

Якщо вам ще знадобиться домкрат в його типовому призначенні, слід продумати легкий демонтаж пристрою.

Щоб виготовити класичну схему механізму, крім домкрата слід взяти швелери, сталеві листи товщиною 4-5 мм, також пару пружин зі сталі. Швелер потрібен для того щоб зварити раму, його товщина повинна має дорівнювати товщині сталевих листів.

Саморобний прес із домкрату

  • Сталевими листами косинкою і тягою слід посилити кути. Так само посилення потрібно в місцях, де застосовується максимальний тиск, це можна зробити, наварив п'яти з листа. Їх слід встановити нагорі і на рушійний пристрій.
  • Крім усього, слід вдатися до установки обмежувачів, проти вислизання домкрата.

Як зробити прес з домкрата своїми руками

  • Верхній і нижній рухомий елемент, з'єднується за допомогою пружин. Щоб перешкоджити відстороненню платформи від вертикального ходу, торці зварюють з направляючими прапорцями.

Прес з домкрата готовий, а коли вам завгодно, інструмент можна демонтувати і користуватися ним окремо. Якщо у вашому наборі інструментів є кілька корисних приладів, типу форм або різних втулок, з цією конструкцією ви зможете займатися різним цікавим виробництвом металевих монет, брелоків і медалей. Крім цього він відмінно впорається з основним завданням деформацією металу.

Інструменти

Самостійно зробити прес з домкрату досить просто, але перед цим слід зібрати необхідний для справи інструментарій. Вам обов'язково знадобитися зварювальний апарат, а також електроди. Бути присутнім при роботі ще повинен верстат для шліфування металевих частин.

Для основи преса беруть металеві профілі, які легко знайти в будь-яких магазинах призначених для будівництва, але не варто брати відразу багато, якщо з'явиться необхідність, краще потім просто докупити.

Робота гідравлічного преса являє собою тиск, отриманий від шляху дії вручну або насоса. Для того щоб його використовувати вдома або в гаражі, вистачить навантаження рівній від 10 до 20 тонн.

Прес з домкрату своїми руками

Щоб почати виробництво запасіться такими матеріалами:

  • швелерами №8,
  • трубами 40х40 (потрібні квадратного і прямокутного типу)
  • куточками (шириною 50 мм и вище)
  • листами зі сталі, вони послужать міцною опорою для всієї конструкції (мінімум 8 мм)
  • частина сталевої штаби, в разі потреби зробити ребра жорсткості (10 мм)

Прес з домкрату. Креслення

Рама у гідравлічного типу преса повинна бути міцно сконструйована, так як при русі платформ, буде створюватися верхній і нижній тиск. Нижня частина корпусу повинна бути розроблена так, щоб забезпечити стійкість всього пристрою.

Основні елементи, які беруть на себе силу, повинні бути виготовлені зі сталі (мінімум 15 мм). Вертикальні стійки можуть бути з швелерів, шпильок, профільних труб, і куточків. Слід віддати перевагу шпилькам з різьбленням, з ними з'явиться можливість відрегулювати потрібний розмір робочого простору.

Щоб розуміти конструкцію, базуйтеся на зображення:

Креслення пресу з домкрату своїми руками

  • В основу (7), товщина якого 20 мм, вкрутіть пару шпильок (4) знизу (5) і зверху, щоб дозволити регулювання платформою.
  • Шпильки (4) зроблені із сталевого кола і мають діаметр 30 см.
  • Пристрій, встановленний на підставі - пляшковий домкрат. (6)
  • Щоб він не їздив, поки працює, зафіксуйте його.
  • Нижня рухома частина переміщається вертикально. (3)
  • Верхня ж, силова частина (1) до шпильок (2) прикріплюється гайками, що регулюють висоту працюючої області.

Зовсім не складно сконструювати гідравлічний прес своїми руками, за допомогою автомобільного домкрата. Користуйтеся кресленнями, всілякими підручними засобами, посилайтеся на свій особистий досвід.

Не полінуйтеся, і отримаєте незамінний інструмент в ремонті і побуті. Найголовніше, технологія виготовлення досить проста, і що важливо, бюджетна.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (3) Ні (1)
Рейтинг:
Додана: 05-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!