Головна Блог Статті Статті про лебідки Огляд ручної черв`ячної лебідки GET Winch 250
Vnedorognik.ua logo

Огляд ручної черв`ячної лебідки GET Winch 250

Зміст

Ручні лебідки - надійні помічники для підйому та переміщення різноманітних вантажів. Ці тягові пристрої використовують як працівники ремонтних майстерень у своїй робочій діяльності, так і звичайні користувачі в побуті.

купити ручну черв`ячну лебідку

Сьогодні ми поговоримо про ручну черв`ячну лебідку GET Winch 250. Зокрема, розглянемо як працює механізм, його переваги і недоліки, надамо рекомендації щодо експлуатації обладнання, а також познайомимося з молодим українським брендом.

Лебідки GET Winch

GET Winch - це українська торговельна марка, яка займається виробництвом тягових пристроїв. З початком повномасштабного вторгнення ми всі усвідомили, як важливо випускати продукцію всередині країни. Тому цей бренд створений у 2022 році як достойна і доступна альтернатива імпортним товарам.

купити лебідку в Україні з доставкою

Лебідки GET Winch задовольняють потреби широкого спектру споживачів - чи то автолюбителів, чи то справжніх майстрів. Ці інструменти можна застосовувати не тільки в побутовому господарстві, а й на виробничих підприємствах.

Принцип роботи

Черв`ячний механізм ручних лебідок відрізняється від своїх побратимів, барабанного і важільного, типом приводу. Цей тяговий інструмент працює завдяки обертанню нескінченного гвинта з різьбою трапецеїдального виду.

Коли оператор приводить в дію ручку, то починає обертатися гвинт. Він взаємодіє з черв`ячним колесом, яке передає крутний момент на барабан, де закріплений трос. Так відбувається намотування/розмотування троса і переміщення вантажу.

купити черв`ячну лебідку

Тягова сила

Максимальне навантаження обладнання становить чверть тонни. Це означає, що на виток троса допускається до підняття або переміщення вантаж вагою до 250 кг.

Будова черв`ячної лебідки GET Winch

черв`ячна лебідка ціна

Лебідка складається з:

  • черв`ячного колеса;
  • черв`ячного вала;
  • барабана;
  • корпусу;
  • кожуха;
  • важеля з рукояткою.

Комплектація

купити лебідку ручну

У наборі постачається трос 5 мм у діаметрів і довжиною 20 метрів. Трос виготовлений зі сталі й оцинкований для захисту від корозії. До того ж у комплекті є гак, покритий порошковою фарбою, що береже виріб від пошкоджень.

Експлуатація

Перед використанням до лебідки потрібно прикріпити ручку. Для цього на верхній панелі відкрутіть фіксатор проти годинникової стрілки, помістіть важіль в отвір та закріпіть його, закрутивши фіксатор до упору.

Отвір для ручки Кріплення ручки до лебідки

Також для безпечної роботи треба надійно прикріпити тяговий механізм до стійкої опори за допомогою болтів з гайками. Приварювати раму лебідки заборонено.

Гальмо

Пристрій обладнаний функцією самогальмування. Тобто, при відпусканні ручки механізм блокує рух троса. Це особливо важливо в ситуаціях, коли треба зупинити підйом або опускання і зафіксувати предмет у потрібному положенні. Така функція допомагає забезпечити безпеку під час роботи з вантажем та запобігти аварійним ситуаціям, що можуть виникнути внаслідок втрати контролю над обладнанням.

Переваги й недоліки

Черв`ячна лебідка GET Winch

Переваги:

  1. Не потребує електроенергії для роботи.
  2. Мобільність завдяки компактності агрегату.
  3. Наявність гальма.
  4. Простота кріплення.
  5. Багатофункціональність.
  6. Індивідуальний контроль швидкості переміщення.
  7. Можливість використання у вертикальній та горизонтальній площині.

Серед недоліків можна виділити низьку вантажопідйомність. Проте бренд GET Winch виробляє моделі з більшою тяговою силою, зокрема 500 кг і 1 тонна.

Купити лебідку GET Winch

Купити лебідку GET Winch

Сфери застосування

Зазвичай ручні лебідки черв`ячного типу використовують на будівельних майданчиках, промислових підприємствах, у сільському господарстві, побуті. Також експлуатація тягових пристроїв відбувається у ремонтних майстернях, зокрема автомобільних, де часто доводиться маніпулювати зі значними вантажами.

Рекомендації

Лебідки GET Winch

Рекомендовано Заборонено
Здійснювати регулярне технічне обслуговування (про це тут детальніше) Перевищувати максимальну тягову силу
Перед роботою оглянути механізм на предмет справності Приварювати корпус лебідки до основи
Слідкувати за рівномірністю намотування троса на барабан Використовувати лебідку з несправним стопорним механізмом
Використовувати додатковий такелаж Піднімати і переміщувати людей
Зберігати пристрій за температури при температурі від 0 до +40 °C та вологості повітря до 75% Здійснювати ремонт обладнання самостійно

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok
Сподобався матеріал? Так (5) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Круто. Уркаїнський бренд!!!!

Вячеслав • 01.02.2024
Інші публікації Дивіться також
Важільна лебідка: невід'ємний елемент вантажопідйомного обладнання
Вантажопідйомне обладнання професійного класу завжди відігравало ключову роль у автомобільній, будівельній та промисловій сферах. Серед різн...
Ручні лебідки з тяговим зусиллям 2 тонни - універсальні пристрої
Лебідка ручна 2т - це простий, зручний та доступний за ціною вантажопідйомний та тяговий механізм. Вона потрібна в побуті, на будмайданчиках...
Яка лебідка підійде для моєї машини?
Лебідка - це корисний аксесуар на бездоріжжі. І щоб вона повністю справлялася зі своїми обов'язками, важливо правильно розрахувати її поту...
Як обслужити автомобільну лебідку: 4 простих поради
Зміст 4 поради з обслуговування лебідки Контроль цілісності троса Своєчасне миття троса Перевірка лебідки на відсутність вологи Плано...
Всі статті
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!