Головна Блог Статті Лебідки Лебідки для лафета
Vnedorognik.ua logo

Лебідки для лафета

Купуючи причіп (лафет) для перевезення вантажів, необхідно подбати також про процес їх завантаження. Так як часто буває досить складно підняти об'ємний вантаж в кузов без допоміжних засобів. У такій ситуації може стати в нагоді лебідка для лафета. Вона не тільки економить сили і здоров'я людей, а й допомагає зберегти вантаж у цілості.

Як вибрати правильну лебідку для лафета ціна купити в Україні Київ Харків Вінниця

Різновиди лебідок для лафета

Лебідки використовуються для навантаження різної техніки шляхом накручування троса. За допомогою них можна вантажити на причіп гідроцикли, квадроцикли, човни, снігоходи, катери та іншу техніку.

Лебідки під причепи бувають двох видів:

  1. Електричні. Такий пристрій має високу потужність, а також електропривід. У такої лебідки є кілька мінусів: висока вартість і необхідність наявності джерела живлення. Тому вона не завжди підійде для екстремальних умов. Багато моделей мають пульт дистанційного керування.
  2. Механічні. Переваги ручної лебідки - це її компактні розміри, не потрібно джерело живлення, простота конструкції і доступна вартість. Але вантажопідйомність буде залежати від фізичних зусиль. Важливо звернути увагу на рукоятку. Чим вона довша, тим буде легше тягти важкий вантаж.

Яку модель вибрати, залежить від умов експлуатації. Якщо вона більше необхідна для повсякденних цілей, то краще ручна. А якщо для спуску човна на воду або для підйому невеликого судна, то краще електричну купити.

Електричні переносні лебідки для лафета

Електричні лебідки бувають двох типів: стаціонарні і переносні. Відмінність останніх тільки в тому, що їх можна використовувати без монтажу або кріплення на авто. Переносна лебідка зачіпається за буксирувальні вушка автомобіля. Вона може працювати від власного акумулятора або від машини. До того, як виникне потреба в лебідці, її можна в складеному вигляді перевозити в багажнику авто.

Перевагою таких лебідок є також їх використання. Як і в ручних моделях, у них в комплекті йде ручка для ручної роботи. Ними можна користуватися в побуті, на лафетах або при їзді по бездоріжжю. Тягове зусилля у них від 1.5-2,5 тонн. Такий пристрій необхідно використовувати як підстрахування для різної техніки.

Також у електричних переносних лебідок є свої недоліки: їх переміщують вручну під час використання, а також з-за невеликих розмірів і ваги у них обмежена потужність.

Така лебідка стане надійним помічником для власників легкових автомобілів. Також нею можуть скористатися всі, хто хоче мати мобільний пристрій, щоб перетягнути або підняти вантаж.

Електричні лебідки для лафера/причепа

Стандартна лебідка має велику вагу і займає мало місця. Але є більш легкі варіанти, які підходять для квадроциклів. До складу пристрою входять:

  • трос;
  • мотор з барабаном;
  • провідний пульт, який кріплять на кермі;
  • блок керування;
  • радіопульт для пошуку.

Комплектація може мати додаткові акумулятори, блок, кожух, захоплення. У більшості випадків нею можна скористатися без сторонньої допомоги, що є головним плюсом лебідки на квадроцикл.

Як вибрати ручну лебідку для лафета в Україні ціна з гарантією

Критерії вибору лебідки для причепа

В першу чергу, необхідно звернути увагу на тягове посилення лебідки. Але, якщо вибирати механічну модель, краще ще придивитися до таких параметрів, як:

  • довжина і діаметр троса, який йде в комплекті;
  • позначене навантаження на гак;
  • довжина ручки;
  • навантаження на важіль.

Ці критерії важливі, так як довгий трос дозволяє тягнути вантаж з далекої відстані. А досить довгі рукоятки дають можливість працювати з об'ємними об'єктами, прикладаючи менше зусиль.

Вибір лебідок величезний, а задовольнити будь-які свої потреби та купити лебідку можна в інтернет-магазині Lebedka.ua.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 04-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!