Головна Блог Статті Лебідки Лебідка своїми руками. Як зробити
Vnedorognik.ua logo

Лебідка своїми руками. Як зробити

Зміст

  1. Лебідка з електроприводом
  2. Порядок дій при виготовленні електричної лебідки
  3. Ручна лебідка своїми руками
  4. Інструкція самостійного збору лебідки
  5. Гідравлічний привід лебідки

У власників позашляховиків, пікапів і любителів екстремальних проходжень по бездоріжжю, крім необхідних йому споряджень, зобов'язаний бути такий помічник, як лебідка. На територіях з важкою дорогою або грунтами, зростає ймовірність неприємного застрявання автомобіля, ось тут-то рятувальне пристосування і прийде на допомогу.

Лебідки ручні гидравлічні електролебідки

У механізмів різна конструкція, але принцип роботи у всіх однаковий. Барабан у тягового пристрою обладнаний обертовим тросом, який починає працювати з застосуванням людської сили або при наявності редуктора.

Лебідка з електроприводом

Найчастіше майстри воліють винаходити саме такий механізм. Обґрунтовується це тим, що досить проста конструкція, має високий коефіцієнт корисної дії. Роль приводу лебідки може виконувати стартер або автогенератор. Підключення стартера, зробить пристрій компактних розмірів.

Незалежно від живлення механізму, він повинен володіти величезним показником крутного моменту, який здатний допомогти вибратися транспорту з яру.

Зверніть увагу на кількість поглинаючої електроенергії з акумулятора. І запасіться батареями великого об'єму, щоб робота пристрою була хорошої потужності і довго тримала заряд.

Щоб зібрати електричний привід, можна використовувати пристрій стартера від ВАЗа. Його потужності цілком вистачить, щоб витягнути седан або позашляховик з болота.

Редуктор можна взяти зі старої дрилі.

Лебідки ручні гидравлічні електролебідки купити

Так само потрібно:

  • Вал з шестернею
  • Підшипники
  • Барабанний труба
  • Лист з металу
  • Пластини з металу
  • Болти
  • Гайки
  • Кілька стрижнів

Электричну лебідку добре збирати тим, що для виробництва можна використовувати багато підручних матеріалів які лежать без діла.

Обов'язково запасіться болгаркою, розвідним ключем і зварювальним апаратом.

Порядок дій при виготовленні електричної лебідки

Процес роботи над спорудженням саморобної лебідки нескладний, але варто дуже уважно працювати і тримати сувору послідовність дій.

  1. Приєднайте електродвигун до редуктора.
  2. Приваріть трубку, просвердліть зі зворотного боку і встановіть гайки до шестерні двигуна. Одягніть її, перевірте здатність редуктора збільшувати швидкість і зафіксуйте.
  3. Візьміть шматок труби, щоб зробити барабан. До її бічних частин приваріть пару металевих пластин (вони послужать обмежувачем мотузки). Зробіть в пластинах отвір, протягніть в нього вал, приваріть. Дотримуйтесь, щоб осі були рівні, інакше можуть створюватися вібрації, а механізм буде бовтатися.
  4. Візьміть дві металеві пластини, квадратної форми. Їх розмір повинен бути більше, ніж діаметр барабанних. Просвердліть кути і центр пластин, зробивши в них отвір. Приваріть до них підшипники і крізь, протягніть барабанний вал.
  5. Щоб скласти, візьміть чотири болтика, протягніть їх через дві монтажні пластини, зі зворотного боку накрутіть гайки. Таке слід зробити з усіх кутів. До них же, прикріпіть пристрій редуктора. Валова шестерня повинна зчепитися з редукторною.
  6. Останній крок це виготовлення каркасу електролебідки. Візьміть квадратні профілі з металу, з'єднайте їх, зробивши прямокутник, приваріть до нього квадратні сталеві пластини. Проведіть фіксацію редуктора і двигуна.

Ручна лебідка своїми руками

Працюють від ручного зусилля прикладеного людиною, чим більше важіль і прикладається фізична сила, тим більше буде потужність. Перевага механізму, в можливості її використовувати, коли поруч немає джерела енергії.

Хід дій в конструюванні схожий на той, що у електро-пристрої, можна дотримуватися такого ж порядку, але електричний двигун слід замінити рукояткою.

Купити ручну лебідку

Використання редуктора дозволяє полегшити фізичне зусилля людини, але потужність все одно буде залежати від прикладеної сили.

Інструкція самостійного збору лебідки

  1. Спочатку розкласти інструментарій: трос, металопрокат, швелери і шківи, ​​блоки, гайки і різьбові шпильки.
  2. Шпилька повинна бути довжиною до 2 м, з її допомогою робочий хід сягатиме 180 см.
  3. Для супорта потрібен швелер, металеві профілі або металопрокат. Ще можна використовувати лебідочний каркас, зроблений з дерев'яних брусів. Форма каркаса повинна бути буквою «П».
  4. Бічні сторони розсверліть для отворів, куди будуть вставлятися підшипники і шпильки з різьбленням.
  5. Гайки приваріть до металевої прямокутної пластині. Тут же просвердліть отвір для троса.
  6. Визначте, на якій стороні у співвідношенні з автомобілем, буде кріпитися лебідка, і з того ж боку приваріть куточок, закріпивши тросовий блок, а до іншої зваріть шків. За бажанням, шківи замінюють зірочки, застосовуючи закільцьовані ланцюги ручної тяги.
  7. Підгоніть торець шпильки всередину діаметра.

Можна приступати до кріплення на автомобіль. Зазвичай лебідки саморобного типу фіксуються на бампера машини. А портативні моделі, можна складати в багажне відділення і якщо є необхідність - встановлювати.

Намагайтеся спорудити лебідку невеликого розміру, щоб вона не викликала незручності і щоб зробити використання простіше.

Крім вище перерахованих пристроїв, своїми руками так само можна зробити лебідку з гідравлічним приводом.

Лебідка ручна гідравлічна електролебідка

Виготовлення пристрою, являє собою складну конструкцію з додавання складових. Серед них є бак для масла з масляним насосом і гідропривод. Механізм важко спорудити самостійно через досить габаритні розміри, але саме ця характеристика може послужить забезпеченням максимальної тяги.

Перевагою гідравлічного приводу є мінімум енергії, що витрачається і виділяюча, серед других, потужність.

Все-таки, саморобні лебідки більше підійдуть для рідкого домашнього використання. Щоб бути впевненим, в безпеці механізму і в його тягових здібностях, рекомендуємо купити лебідку з відповідними для вас параметрами.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 04-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!