Головна Блог Статті Лебідки Призначення лебідки. Види електричних і ручних лебідок
Vnedorognik.ua logo

Призначення лебідки. Види електричних і ручних лебідок

Основним призначенням будь-якої лебідки є здатність рухати (переміщувати) або піднімати вантаж в заданому напрямку. Залежно від конструкції, призначення лебідок класифікується залежно від сфери застосування. Цей спектр досить широкий, і стосується не тільки індустріально-промислової та будівельної сфери, а й побутової. Так само лебідки часто використовують і при активному відпочинку - (полювання, риболовля і тощо).

У цій статті ми детально розглянемо призначення всіх лебідок щодо своїх категорій та допоможемо розібратися з тим, яку купити лебідку для ваших потреб.

Призначення ручних лебідок

Найпростішим тяговим пристроєм, за допомогою якого можна пересунути предмет, за використанням троса, каната або ланцюга - є ручні лебідки.

Із самої назви видно, що в основі роботи ручних лебідок лежить механічна дія шляхом застосування фізичної, м'язової сили людини. Це універсальні і не дорогі пристрої, призначенням яких є переміщення вантажу на лад майданчику, складах, у виробництві, а так само при допоміжних і монтажних-демонтажних роботах.

Барабанні лебідки Важільні лебідки Талі ланцюгові Талі важільні

Ручні лебідки бувають трьох видів - барабанні, черв'ячні і МТМ (монтажно-тягові механізми). Не дивлячись на те, що такі лебідки приводяться в дію виключно за допомогою ручного приводу, тягове зусилля у цих агрегатів, може досягати понад 10 тонн. Головною перевагою в призначенні ручних лебідок служить можливість роботи без доступу до електромережі, що розширює сферу їх експлуатації перед своїми електричними аналогами.

Призначення електричних лебідок

Електричні лебідки вважаються більш складним механізмом, так як їх конструкція оснащена приводом, що призводить їх в дію за допомогою електрики. У зв'язку з цим область застосування залежить від наявності джерела живлення.

Скільки коштує електрична лебідка

Призначенням є вантажопідйомні роботи, виробництва підйомно-транспортних операцій, евакуаторної та будівельні-монтажні роботи, бурові установки, крани, щоглові підйомники, пересування автомобілів, квадроциклів, а також вагонів і цистерн по залізничних коліях.

Призначення автомобільних лебідок і лебідок для квадроцикла

Скільки коштує лебідка автомобільна

Прямим призначенням лебідки для автомобіля і квадрацикла є можливість швидко і легко витягти транспортний засіб з непереборної пастки. Це можуть бути снігові замети, бруд, трясовина, непролазні болото і багато іншого. Це незамінний атрибут для всіх любителів активного відпочинку спорту. Під час проведення екстремальних змагань з офф-роуд, на полюванні і на рибалці, даний інструмент може стати єдиним рятівником в екстреної і нестандартної ситуації.

Призначення будівельно-монтажних тягових лебідок

Вартість мтм в Україні

Електричні лебідки даного типу застосовуються для підйомно-транспортних робіт, навантаження, розвантаження, як елемент різних будівельних підйомних механізмів для возведений і зовнішніх оздоблень будівель, в тому числі тягова лебідка може використовуватися для комплектації підйомних пристроїв, необхідних у виробництві і будівництві. Комплектуються такі лебідки тросом або канатом. Рекомендований температурний режим роботи: +40; - 40 С. Місця застосування - не вибухонебезпечне середовище. В окремих випадках, лебідки виробляються зі спеціальним електроустаткуванням.

Призначення маневрових лебідок

Вартість лебідок маневрових

Одним з призначень маневрових лебідок, є навантаження і розвантаження продукції з вагонів і застосовуються вони в основному в залізничній галузі. З метою транспортування вагонів і піввагонів, залізничних платформ і цистерн, їх встановлюють поблизу залізничних колій і на інших прирейкових ділянках.

Одна маневрова лебідка здатна перемістити до 17 ж / д вагонів або платформ, з масою до 1,2 тис. тонн, не враховуючи при цьому масу самого складу. З цієї причини її застосовують не тільки в комплектації маневрового пристрою, але і в якості його самого. Такі лебідки дають можливість скоротити витрати на подібні роботи, і обійтися без використання маневрового тепловоза. Ще одним важливим плюсом в маневрової лебідки, є її економічний електродвигун, за допомогою якого досягаються мінімальні електро витрати при експлуатації.

Призначення бурових лебідок

Скільки коштує лебідка бурова в Києві

Бурові лебідки призначені для бурових робіт, куди входить:

  1. Опускання і підйом бурових вишок
  2. Підйом і спуск колон бурильних труб,
  3. Підведення долота на свердловини,
  4. Передача потужності на ротор,
  5. Використання в складі бурових установок

На ряду з буровими лебідками, широке застосування в цій сфері знаходять допоміжні бурові лебідки. Їх призначенням є транспортування вантажів і інструментарію на бурові майданчики з прийомних містків, свинчивания і розгвинчування обсадочной труб.

Призначення шахтних (скреперних лебідок)

Як видно з назви, основне призначення шахтних лебідок це спуск і підйом обладнання, різних вантажів і матеріалів, під певними кутами нахилу, для вироблення продукції вугільних шахт, несучих небезпека у вигляді газу і пилу. Такі лебідки доставляють гірську масу відокремлену від масивів, і використовуються при підземному видобутку і розробці копалин. Так само призначається до експлуатації як засіб механізації складування кускових або сипучих матеріалів.

Скільки коштує лебідка шахтна

У зв'язку з технологічним проривом останніх десятиліть, спектр призначення лебідок продовжує стрімко зростати, і знаходить своє призначення у все більших і більших областях.

Наприклад, у Військовій і Морський галузях:

  • для військового автотранспорту (подолання ускладнених ділянок дороги або місцевості - самовитаскування, підтягування, підняття важких вантажів - снарядів і знарядь великих калібрів, копрів, авіамоторів, і т.д.)
  • якірні лебідки (служить для підйому і спуску якоря від човна, катера, до великих кораблів і ін. морських судах)
  • автоматична буксирна (використовується на морських буксирних судах і криголамах. Для травлення, вибирання, утримання та зберігання буксирного троса.
  • автоматична швартовних (служить елементом швартового пристрою і виконує ті ж функції, що і буксирна - підбирання або протруювання троса)

Так само існують лебідки, назва типів яких точно визначають їх призначення:

  • Лебідки для монтажу кабельних ліній - (по суті являє собою гідравлічну натяжну машину, до складу якої входить дизельний двигун, гідравлічна система і робочі колеса кабестани. Через ці колеса пропускають "лідер-трос" для протягування силових кабелів через труби або в траншеях.
  • Лебідки сценічні, механізм яких служить для ослаблення і натяжки тросів, для приведення в дію різних механізмів сцени, в тому числі і для переміщення предметів декорацій в вертикальних і горизонтальних площинах.
  • Ліфтові лебідки - використовуються для підйому і спуску пасажирів, меблів, і ін. вантажів.
  • Топенантні лебідки - механізми, призначенням яких є підйом і опускання вантажних стріл.

Вибрати потрібну вам лебідку за приємною ціною завжди можна в інтернет-магазині lebedka.ua.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 04-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!