Vnedorognik.ua logo

Лебідка на Ниву

Якщо ви прийняли рішення придбати бюджетний автомобіль для бездоріжжя, то Нива стане мабуть найоптимальнішим варіантом, так як потребують помірних витрат при покупці, і при технічному обслуговуванні. Це стосується як самого автомобіля, так і запасних частин. В силу її легкої ваги, дане перевага поширюється і на лебідки на Ниву.

Лебідки на Ниву Dragon Winch Лебідки на Ниву T - Max Лебідки на Ниву Come Up Лебідки на Ниву Warn

Насамперед необхідно визначити - які завдання ставляться перед автомобілем, і в яких умовах планується його експлуатація. За умови, що ви плануєте користуватися машиною в основному на бездоріжжі, а тим більше брати участь в змаганнях, особливу увагу слід звернути на вибір лебідки. За причини не великої ваги Ниви, щодо інших позашляховиків, ціна на таку лебідку буде менше середньої вартості в порівнянні з більш важкими автомобілями.

Скільки коштує лебідка на Ниву

Головні критерії вибору лебідки на Ниву (на що звернути увагу)

  1. Тягове зусилля

Цей показник можна назвати найважливішим, на увазі точності підбору можливого навантаження. Тут не можна помилитися, тому що якщо встановити більш потужну лебідку на Ниву, то в певних випадках це може не тільки вивести з ладу лебідку, а й істотно зашкодити автомобіль в цілому. Використання агрегатів з меншим тяговим зусиллям, можливо при менш екстримальних умовах експлуатації.

Рекомендоване тягове зусилля для лебідки на Ниву варіюється від 2975 кг (6510 lbs) до 5530 кг (12000 lbs).

  2. Вага лебідки

Не варто також забувати про вагу, розміри і товщині троса. Зайва вага лебідки істотно збільшить навантаження на частину корпусу автомобіля, де вона встановлена, що веде до безперервного перевитрати палива і прискорюється знос монтажних платформ.

 3. Швидкість намотування троса на барабан

У жорстких умовах експлуатації (наприклад опади: дощ, сніг, ін.) Висока швидкість намотування троса, дозволить істотно скоротити час для виконання поставленого завдання і витягнути автомобіль із засідки на багато швидше. Особливо цей показник важливий в оффроуд змаганнях, і часом може зіграти провідну роль, привівши гонщика до перемоги.

 4. Ремонтопридатність

З причини свого призначення, лебідка це один з найбільш вразливих видів обладнання для позашляховиків, і при виборі лебідки на Ниву, слід врахувати можливість швидкого знаходження запчастин, їх доступність, наявність і цінову політику. А також вартість послуг сервісних центрів, в разі якщо немає можливості самостійно полагодити лебідку.

Крім цього, важливо враховувати бортову мережу. Живлення для обраної лебідки на Ниву має становити 12 Вольт.

Виходячи зі свого досвіду, власники Ниви рекомендують не економити, і купувати максимально потужний акумулятор, а ще краще встановити дві акумуляторні батареї. Так як штатний генератор не встигає відновлювати заряд батареї слідом за працюючої лебідкою, рекомендується оснастити автомобіль і потужним генератором на 100 - 120 А.

Правила експлуатації лебідки електричної

Установка лебідки на Ниву

Важливо відзначити що спосіб монтажу лебідки на Нива порядком відрізняється від установки на Нива Шевроле. Монтаж лебідки на Ниву в стандартній комплектації не викликає труднощів, через кращої пристосованості для установки зовнішнього обладнання. Бампер, який з легкістю знімається з корпусу, швидко замінюється новим, не створюючи при цьому додаткових кузовних робіт, клопоту і збільшення грошових витрат. А ось Нива Шевроле не володіє такими якостями, і установка зажадає більше матеріальних і фізичних зусиль. Справа в тому що в цьому автомобілі, місце для установки лебідки вкрай обмежено. Виходячи з деяких критеріїв, водії Нива Шевроле встановлюють лебідку в основному такими трьома способами:

    1. Лебідка вмонтовується на силовому бампері
    2. Лебідка закріплюється всередині переднього бампера
    3. Знімна лебідка

Перш ніж купити лебідку для Ниви, виберіть відповідну вашим вимогам модель, для чого скористайтеся розумним підбором (вгорі сторінки), або перейдіть за цим посиланням.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 01-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!