Vnedorognik.ua logo

Лебідка на ГАЗ 66

Головним завданням лебідки на ГАЗ 66, як і будь-який інший автомобільної, служить самовитаскування, і на багато модифікацій даної моделі, вони встановлювалися штатно з механічним приводом.

Скільки коштує лебідка на ГАЗ 66

Перевага механіці віддавалася зважаючи надійності вузлів і практично повній відсутності поломок. Єдиним частиною, схильною до сильної уразливості вважається тільки трос. Але якщо не перевищувати максимально допустиме навантаження більш ніж в два рази, він прослужить довгий час без розриву. Важливою перевагою лебідки на ГАЗ-66 (в просторіччі шишига), служить висока волого і грязеустойчівость - вона здатна безперервно працювати при різних погодних умовах.

Технічні характеристики штатної механічної лебідки на Газ 66

  • Максимальне навантаження - 4500 кг (за умови повністю розмотаного троса)
  • Тягове зусилля - 3000 кг (трос в змотаним стані)
  • Передавальне число - 1:24
  • Розміри троса - Довжина 50 м, Діаметр Ø ± 14 мм
  • Привід механічний (від коробки відбору потужності)
  • Управління за допомогою важеля всередині кабіни водія
  • Вага лебідки - 120 кг

Пристрій встановлюється на передню частину рами автомобіля. У рух лебідку призводить коробка відбору потужності (КОМ), встановлена ​​на роздавальної коробці, через карданний вал і міст.

Як встановити механічну лебідку на ГАЗ 66

Слід зазначити, що таку лебідку можна кріпити не тільки на «шістдесят шостий». У такій комплектації і без доробок її можна монтувати в горізонтальтаном положенні на такі моделі: ГАЗ3309, 3308 «Садко».

Сам принцип роботи лебідки майже ні чим не відрізняється від подібних пристроїв механічної дії. Намотування і розмотування троса відбувається виключно в умовах працюючого мотора автомобіля. Важливою перевагою перед електричною схемою, є швидкість роботи (вона на порядок вище).

З чого складається лебідка механічна

Комплектуючі частини лебідки на ГАЗ 66

  1. Металевий трос
  2. Барабан
  3. Корпус перетаточного механізму
  4. Передавальний пара в сотаве якої вал і шестерня, з передаточнім числом - 1:24
  5. Автоматичне гальмо
  6. Муфта (кулачкова) містить вилку підключення
  7. Запобіжний палець

Пристрій передавального механізму дуже схоже з редуктором керма - щоб змастити робочі поверхні деталей, що труться (черв'ячної пари), в картер заливається масло. Автоматичне гальмо включається при зрізанні запобіжного пальця, і зупиняє обертання барабана, щоб уникнути серйозної поломки.

Важливо:

    1. Ні в якому разі не використовуйте саморобні предмети (наприклад болти) з метою заміни запобіжного пальця, який був зрізаний. Предмет може бути на порядок міцніше пальця, який розраховується на певне навантаження. І це незмінно приведе до виходу лебідки з робочого стану.
    2. Не допускайте повне змотування троса на барабані. Залишайте 3-4 витка троса. Інакше станеться зростання навантаження на кріплення троса, що призведе до його розриву в цьому місці.
    3. Розмотування троса проводите ручним способом.
    4. Не забувайте віджимати на важелі відкидну петлю "собачку". Так як управління КОМ відбувається важелем з кабіни водія, це необхідно для запобігання його випадкового включення

Правила експлуатації лебідки механічної

Профілактика

      • Змащуйте трос маслом. (Підійде як моторне, так і трансмісійне)
      • Регулюйте гальмо. Змотування троса повинно відбуватися в натягнутому вигляді, без ослаблення на барабані.
      • У разі замасливания гальма, механізм потрібно розібрати, і протерти ті частини колодок, які максимально схильні тертю
      • Перевіряйте чи надійно лебідка кріпиться до рами автомобіля

До перерахованих переваг механічних лебідок для ГАЗ 66, варто віднести також і невисоку вартість. До недоліків, тільки неможливість роботи без включеного двигуна автомобіля, і обов'язкової наявності приводу відбору потужності і карданного валу.

Деякі власники «шишиги» хочуть встановити більш потужну лебідку на свій позашляховик, і попередньо злегка переробивши, кріплять пристрій для ЗИЛ 131 (ТУ - 5000 кг, довжина троса 65 м, загальна довжина 75 м). Передавальне число також у цій лебідки вище - 1:31

Можна встановити і електричну лебідку, наприклад китайського виробництва, таку як Come Up 12000, з тяговим зусиллям в 5500 кг, і вагою в два рази менше ніж, у механічної - 67 кг. Робоча напруга 12 Вольт.

Також умільці встановлюють на ГАЗ 66 лебідку від БТР 80, з тяговим зусиллям 6000 кг і вагою в 80 кілограм.

Більш детальну інформацію про електричні лебідках на ГАЗ-66, брендах, їх відмінностях та технічних характеристиках, можна отримати скориставшись нашим розумним підбором лебідок, або експертної консультацією наших фахівців.

Сподобався матеріал? Так (3) Ні (1)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Дізнавайтеся про нові акції першими!