Головна Блог Статті Лебідки Електролебідки - як вибрати, застосування, конструкція, різновиди
Vnedorognik.ua logo

Електролебідки - як вибрати, застосування, конструкція, різновиди

Електролебідки

це приводний універсальний механізм, який завдяки передачі тягового зусилля від барабана до тросу, ланцюга або канату, здатне піднімати і переміщати вантажі. Такий пристрій переміщує важку масу у вертикальній площині і іноді в горизонтальній з малим і середнім вагою.

Де застосовують електролебідки?

З огляду на компактність пристрою і невелику вагу, сферою їх застосування є будівельні майданчики, склади, гаражі, виробничі цехи і інші будівлі. Окремий тип такого механізму, це автомобільні електролебідки для буксира, а також в якості додаткової комплектації вантажопідіймальних установок. Є затребуваність даного обладнання і на морських, річкових суднах для утримування буксирних тросів або різного роду кріплень.

Конструкція електролебідки та її особливість

Основними елементами електролебідки є:

  • електропривід
  • спеціальна гальмівна система
  • редуктор
  • барабан
  • міцний гак
  • тяговий пристрій (трос, канат, ланцюг)

Залежно від спеціальних умов використання, механізм можуть доповнювати консоллю, кареткою і іншими деталями. З огляду на довжину проводу, лебідками керують на відстані за допомогою кнопкового пристрою. Середня довжина проводу варіюється в межах від 1-3 метрів.

Різновид електричних лебідок

Сучасний ринок пропонує багато видів електричних лебідок. Різняться вони своїм дизайном, вантажопідйомністю і комплектацією, а також фірмою виробника і вартістю. Основні види можна розділити на:

  1. Канатні або ланцюгові. Залежно від тягового органу.
  2. Стаціонарні і пересувні. Залежно від місця розташування і його варіації.
  3. Одно-, дво- або багатобарабанних.

Переваги електролебідок

Швидкість і безпеку переміщення вантажу, робить їх дуже затребуваними. Також вони прості в обслуговуванні і експлуатації. Їх компактність дозволяє розміщувати пристрій в багажнику автомобіля і завжди мати з собою в дорозі. У продажу можна знайти пристрої з підключенням до мережі в 12 вольт, 24 і 220 V. Також завдяки використанню електрики на лебідку встановлюються датчики перегріву, заряду або розряду батареї і інші.

Основні характеризуючі параметри

До основних параметрів продуктивності електролебідки відносяться:

  1. Тягове зусилля
  2. Швидкість підйому
  3. Маса
  4. Канатоємкість

Перший показник безпосередньо залежить від вантажопідйомності окремої моделі і може варіюватися від 300 до 1000 кг. Все залежить від конкретної моделі. Тому якщо вирішили купити потужну лебідку, обов'язково звертайте увагу на тягове зусилля.

Друга характеристика не так важлива, як перша, але теж має свій діапазонний показник від 0,22 до 2 м / с.

Канатоємкість визначаємо довжиною каната до лебідки. В асортименті існують різної довжини канати в межах від 30 до 60 метрів. Є й моделі з довжиною каната понад 60 метрів.

Маса механізму знаходиться в межах від 50 кг і до 150 кг іноді більше.

Як купити лебідку

Визначтеся з тими характеристиками і функціями, які вам потрібні під час експлуатації електролебідки. Купуйте сертифіковані вироби від хорошого виробника і остерігайтеся неякісних, дешевих механізмів. Ніколи не використовуйте лебідки з певним тяговим зусиллям для вантажів з більшою масою. Якщо дозволяє бюджет, завжди віддавайте перевагу електричним лебідкам, а не ручним.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 05-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!