Головна Блог Статті Новини про лебідки для експедицій Експедиція в Карпатах або прямо по бездоріжжю
Vnedorognik.ua logo

Експедиція в Карпатах або прямо по бездоріжжю

Який інвентар потрібен в подорож позашляховиком

Карпати - чарівне місце, яке так і манить любителів офф-роуда. Непокорні глибини таємничої природи, так і «кишать» небезпеками для різних позашляховиків.

Як зробити експедицію незабутньою?

Які інструменти слід взяти з собою в експедицію?

Післяекспедиційний контроль позашляховика

Як зробити експедицію незабутньою?

Чому слід купити автомобільну лебідку

«Ретельна підготовка - запорука успіху» - особлива мудрість усіх мандрівників. І правда, щоб експедиція пройшла максимально ефективно, необхідно слідувати конкретним передекспедиційним етапам:

  1. Морально підготуватися до подорожі. Багато хто думає, що комфорт, затишок і стерильна чистота - вірні друзі в експедиції. У більшості випадків так і є, але не під час подорожі позашляховиком. У цьому випадку, краще буде спочатку налаштуватися на фізичну (а у деяких і душевну) біль, дискомфорт і «суворість» дикої природи.
  2. Але, не варто відразу «ховати» ідею незабутнього відпочинку. Врахувавши рівень власної підготовки, можна зробити експедицію максимально продуктивною.
  3. Скласти орієнтовний маршрут подорожі. Завдяки наявності старої-доброї карти - вибираємо найбільш оптимальний для нас маршрут. В дорозі може трапитися різне, так що, при плануванні беремо до уваги і розташування населених пунктів.
  4. Підготувати позашляховик до «забігу». Перед експедицією, автовласникові необхідно оглянути свого «залізного коня» на предмет справності. Так, як механізму належить «довга дорога», найкраще обладнати його різними додатковими інструментами: буксирувальними тросами, лебідками.

Які інструменти слід взяти з собою в експедицію?

Вартість автомобільної лебідки

Особливу увагу слід приділити екіпіровці позашляховика. Щоб ніякі напасті не змогли зруйнувати Вашу ідилію з природою, обов'язково киньте в багажник свого автомобіля буксирувальний трос і лебідку.

Особливості буксирувального тросу

Дорога, як і погода, - мадам не передбачувана. Іноді і вона будує різні «пастки» для позашляховиків. При попаданні в них «залізного коня», на допомогу приходить буксирувальний трос. З його допомогою, можна легко витягнути авто з будь-якої проблемної місцевості. У разі застрявання, привести машину в дію можна буде всього одним ривком.

Чому лебідка

Жоден джипер в своїй експедиції не може обійтися без лебідки. При правильному використанні, вона стане Вашою вірною подругою в будь-якій подорожі.

Правила використання пристрою:

  1. Не потрібно розкручувати трос лебідки більше, ніж необхідно.
  2. Не допускається хаотична накрутка механізму на барабан.
  3. Забороняється знаходитися близько до обладнання в момент буксирування.
  4. Закріплювати лебідку необхідно тільки до дерев при використанні корозахисної стропи.
  5. Зміцнювати механізм потрібно тільки на стійкі дерева.

Післяекспедиційний контроль позашляховика

Посляекспедиційний огляд позашляховика

Перед тим, як сісти біля багаття з гітарою, необхідно ретельно оглянути автомобіль на предмет справності. Після тривалої подорожі позашляховика, могли постраждати його «важливі частини» - підвіска, захист картера, захисні болти.

Також, особливу увагу слід приділити справності датчиків ABS і гальмівних труб, які могли пошкодити гілки і каміння. Переконайтеся у справності кермових тяг, після чого, з почуттям виконаного обов'язку, сміливо насолоджуйтеся красою Карпат в душевній компанії.

Сподобався матеріал? Так (0) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Дізнавайтеся про нові акції першими!