Головна Блог Статті Статті про домкрати Домкрати гвинтові автомобільні. Особливості та принцип роботи
Vnedorognik.ua logo

Домкрати гвинтові автомобільні. Особливості та принцип роботи

Суть роботи механізму такого пристрою в тому, щоб допомогти впоратись з підняттям будь-якого вантажу вручну, не використовуючи при цьому допоміжні засоби.

Асортимент домкратів має безліч відмінних показників, починаючи від здатності піднімати вантажі, при цьому залишатись стійким, до того, щоб бути універсальним в піднятті ваги будь-якого характеру, приймаючи при цьому різне положення. Але належна увага при виборі домкрата, все одно повинна приділятися його габаритам і важкості.

Перш ніж купити гвинтовий домкрат, вам потрібно знати, що такого типу механічна конструкція характеризується малогабаритністю, яка дозволить здійснювати його перевезення; стійким становищем під тиском вантажу; простою, але надійною і міцною конструкцією.

Як працює гвинтовий домкрат

Як ви зрозуміли, домкрат такого типу має в основі механіку, яка обертаючись, призводить в рух гвинти, вони в свою чергу забезпечують підняття і спуск техніки або автомобілів. Чим більше крок нарізки різьблення, тим буде вище здатність домкрата піднімати габаритні об'єкти.

Схема гвинтового домкрату

По роботі гвинтові домкрати бувають різні, слід їх розрізняти за такими видами:

  • ромбічні,
  • комбіновані,
  • пляшкові.

Різновиди гвинтового механічного домкрата

Для сучасних автомобілів бажаною моделлю став ромбічний гвинтовий домкрат (піднімає вантажі до 2 т). Спуск і підйом вантажу у цього механізму, працює на зміні позицій кутів, закріплених між собою, чотирма важелями, і які з'єднані між собою шарнірно.

Вигода такого домкрата в його дешевій ціні, простоті використання і компактності, що дозволить взяти його з собою куди завгодно. Але варто виділити серед переваг, один недолік - йому потрібно більше зусиль при здійсненні першого підйому.

Домкрат винтовий ромбічний

Механізм роботи гвинтового важільного типу підйомника складається з конструкції, з двома важелями і силовим гвинтом. Такий домкрат призначений для того, щоб здійснювати підйом вантажу до 800 кг. Він неймовірно компактний.

Домкрат гвинтовий ричажний

Наступним розглянемо, домкрат важільно гвинтового типу, ще відомий як комбінований, конструкція якого зроблена з чотирьох шарнірних важелів, з гвинтовим фіксуючим інструментом і ручки, за допомогою якої він обертається.

Перевагами такого гвинтового домкрата є збільшена вантажопідйомність і мінімальна висота підхоплення. Але, у нього маленька опорна площа і низька стійкість.

Комбінований важільно гвинтовий домкрат

Для машин, типу позашляховик, відмінно підходить домкрат гвинтовий пляшковий, який здатний піднімати вантажі до 3 т.

Домкрат гвинтовий пляшковий

Конструкція механізму відрізняється великою міцністю і стійкістю, проте вимагає більше зусиль при першому підхваті і домкрат досить габаритний.

Вибір автомобільного гвинтового домкрата

Домкрат гвинтовий механічний

Автолюбителі, часто віддають перевагу гвинтовим ромбічним механізмам, через безліч вітчизняних машин, які забезпечуються переважно такими. Популярністю користуються домкрати механічного типу, які мають невелику ціну, просто сконструйовані, їх легко перевозити і зберігати, не вимагають особливих зусиль в ремонті. Якщо виникне потреба обзавестися новеньким агрегатом, слід врахувати:

  • тяжкість свого авто, і відштовхуючись вже від ваги, вибрати домкрат з максимально відповідною вантажопідйомністю, враховуючи запас в розмірі чверті ваги автомобіля,
  • на скільки високо механізм може підняти авто і який при цьому у нього робочий хід.

Якщо ви зібралися купувати гвинтовий домкрат, радимо відразу ще придивитися до такого пристрою, який неодмінно стане надійним помічником при складних ситуаціях на дорозі - лебідці. Ці два пристрої, працюючи в тандемі, допоможуть підняти і витягнути з будь-яких місцевостей ваш автомобіль.

Сподобався матеріал? Так (0) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Інші публікації Дивіться також
Важільна лебідка: невід'ємний елемент вантажопідйомного обладнання
Вантажопідйомне обладнання професійного класу завжди відігравало ключову роль у автомобільній, будівельній та промисловій сферах. Серед різн...
Ручні лебідки з тяговим зусиллям 2 тонни - універсальні пристрої
Лебідка ручна 2т - це простий, зручний та доступний за ціною вантажопідйомний та тяговий механізм. Вона потрібна в побуті, на будмайданчиках...
Яка лебідка підійде для моєї машини?
Лебідка - це корисний аксесуар на бездоріжжі. І щоб вона повністю справлялася зі своїми обов'язками, важливо правильно розрахувати її поту...
Як обслужити автомобільну лебідку: 4 простих поради
Зміст 4 поради з обслуговування лебідки Контроль цілісності троса Своєчасне миття троса Перевірка лебідки на відсутність вологи Плано...
Всі статті
Дізнавайтеся про нові акції першими!