Головна Блог Статті Домкрати Правила вибору автомобільного домкрата
Vnedorognik.ua logo

Правила вибору автомобільного домкрата

Скільки коштує якісний автомобільний домкрат

На сьогоднішній день, складно уявити заміну колеса або повноцінний ремонт автомобіля без використання домкрата. Пристрій швидко та ефективно підніме необхідний вантаж на певну висоту і виручить навіть у найнепередбачуваніших ситуаціях. Цей незамінний помічник повинен бути в багажнику кожного автомобіля.

Багато хто говорить, що краще мати у своєму арсеналі лебідку, чим це підйомне устаткування. Однак, з цим можна посперечатися. Так, як використовувати домкрат набагато простіше, ніж лебідку, при роботі з якою необхідно застосовувати додаткове пристосування (троси, ланцюги, блоки і т. д.).

Існують різні види даного тягового механізму, що відрізняються своїми технічними характеристиками. Найбільш популярними серед автовласників є рейковий і пневматичний домкрат. Який купити домкрат – вирішувати Вам.

Який домкрат краще – рейковий чи повітряний

Рейковий домкрат

Вартість рейкового домкрата під автомобіль

Даний вид домкратів використовується для підіймання і переміщення конструкцій автомобіля або ж агрегату цілком на автосервісах і СТО. Пристрій надійний і міцний в експлуатації, не вимагає значного технічного обслуговування.

Рейковий домкрат оснащений зубчастою рейкою і подовженою ручкою (важелем), яка допоможе швидко і легко підняти важкі об'єкти без значних витрат сили.

Важливо! Устаткування необхідно застосовувати лише на стійких поверхнях з хорошою фіксацією п'яти. Без дотримання цього достатньо простого, але важливого правила, експлуатація домкрата буде небезпечною. Та, як значна вага підіймаючого вантажу, може просто повалити механізм і зашкодити оточуючих.

Пневматичний (повітряний) домкрат

Скільки коштує недорогий пневматичний домкрат

Цей пристрій допоможе витягнути застряглий автомобіль з калюж, колій, ярів або ж будь-якого іншого бездоріжжя. Воно досить широко застосовується в автомайстернях, де часто доводиться переміщувати важкі конструкції і машини в цілому. Мінімальна вага пересуваючого вантажу становить 2 т, максимальна – 80 т. Головною особливістю Air Jack є те, що він використовується переважно на піщаних або в'язких поверхнях, на відміну від рейкового домкрата.

Повітряний домкрат наділений низкою переваг:

  • невеликою вагою;
  • компактним розміром;
  • високою вантажопідйомністю;
  • накладкою для запобігання проколів, порізів;
  • можливістю накачувати «подушку» вихлопними газами;
  • значною швидкістю накачування газу (5-10 хв);
  • підходить для будь-яких типів компресора.

На що слід звернути увагу при виборі домкрата

Кращий домкрат для автомобіля

У 21 столітті ринок надає широкий асортимент домкратів різних виробників. «Як же з цього «моря» підйомних пристроїв обрати найбільш оптимальний для себе», – це питання терзає не тільки новачків, а й досить досвідчених автовласників.

Щоб значно полегшити і без того складний вибір, кваліфіковані фахівці інтернет магазину Лебідка юа рекомендують при покупці домкрата враховувати:

  • висоту підйому;
  • вантажопідйомність;
  • висоту підхоплення;
  • робочий хід;
  • прикладене зусилля на рукоятку механізму.

Також, не варто забувати і про техніку безпеки. Домкрат – пристрій потрібний, але досить небезпечний при неправильному використанні. Не потрібно нехтувати встановленим правилам і механізм порадує Вас довгою і вірною службою.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 04-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!