Головна Блог Статті Статті про лебідки Як підключити лебідку до автомобіля?
Vnedorognik.ua logo

Як підключити лебідку до автомобіля?

Електрична лебідка - це незамінний інструмент для автолюбителів, які часто подорожують по бездоріжжю. Пристрій може допомогти вам витягнути автомобіль із ями чи болота, а також здійснити буксирування іншого транспортного засобу чи важкого предмета.

Підключення лебідки до машини - важливий етап, що забезпечує надійну роботу тягового механізму. Нижче ми розглянемо детальніше, як під’єднати лебідку до вашого автомобіля. А також поговоримо про важливі нюанси, які потрібно врахувати.

як підключити лебідку до машини

Які матеріали та інструменти потрібні для підключення лебідки?

Вам знадобляться:

  • лебідка з тросом і гаком;
  • електричні кабелі;
  • дистанційний пульт керування;
  • болти і гайки для кріплення;
  • клюз;
  • кронштейн або платформа для встановлення лебідки;
  • автомобільний акумулятор;
  • інструменти - ключі, гайковерти.

Зазвичай усі деталі, крім двох крайніх, є в комплекті разом із лебідкою. Під час роботи рекомендовано користуватися захисними рукавицями, вони збережуть ваші руки від пошкоджень.

купити запчастини для лебідки

Як встановити лебідку на автомобіль?

Насамперед перед підключенням потрібно виконати монтаж тягового механізму. Зазвичай електричну лебідку встановлюють у передній частині автомобіля прихованим способом, тобто за бампером, або назовні. Для цього використовують спеціальний кронштейн, який кріплять до машини, і вже на нього здійснюють встановлення лебідки.

Якщо вибрати прихований варіант, то зовнішній вигляд автомобіля зазнає мінімальних змін. Адже у самому бампері вирізається лише невеликий отвір під клюз або ролики залежно від троса.

купити електричну лебідку ціна

Як підключити лебідку?

Після встановлення треба підключити тяговий механізм до живлення. Зазвичай лебідка бере енергію від штатного автомобільного акумулятора напругою 12 Вольт.

Для підключення виконайте такі кроки:

  1. Дріт червоного кольору приєднайте до плюсової клеми АКБ.
  2. Чорний провід - до клеми зі знаком “-” на акумуляторі машини.
  3. Переконайтеся, що дроти не пошкоджені та надійно ізольовані. Варто уникати тертя та нагрівання кабелів, для цього їх можна помістити в текстильний рукав і закріпити.
  4. Не забудьте підключити тонкий провід маси соленоїда.

як підключити лебідку до машини

При цьому кабель маси треба прикріпити від мотора на клему маси. У протилежному випадку контакт по корпусу і рамі зазнає суттєвих втрат. Адже корпус стійки виготовлений з алюмінію, а болти кріплення та двигун сталеві.

Якщо у вашому автомобілі встановлено 2 акумулятори, треба визначити головний. Ним є той, який розташований ближче до генератора. До нього і підключайте тяговий механізм.

Важливі деталі

Варто подбати про те, щоб АКБ була свіжою, бо стара батарея не дасть лебідці працювати на повну потужність. Найкраще використовувати AGM-акумулятор, який віддає більше струму та швидше заряджається.

Іноді в деяких машин на клемах АКБ можуть стояти запобіжники. Їх треба обійти, прикріплюючи дроти безпосередньо до затискних болтів.

Перевірка

купити пульт управління до лебідки

Перед тим, як перевіряти роботу лебідки, переконайтеся, що всі з’єднання підключені правильно й безпечно. Тільки після цього активуйте тяговий механізм за допомогою пульта дистанційного керування.

Іноді трапляється ситуація, що лебідка працює неправильно - при натисканні кнопки змотування тяговий механізм розмотує трос і навпаки. Це легко виправити, змінивши розташування коротких силових кабелів “+” і “-” між собою.

Під час використання лебідки завжди дотримуйтесь правил техніки безпеки й не перевищуйте допустиме максимальне навантаження. А також щільно намотуйте трос бажано під навантаженням, не допускаючи скручування та загинів. Так ви продовжите тривалість роботи вашої лебідки на тривалий час.

Автор: Богдана Оришко

Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Інші публікації Дивіться також
Важільна лебідка: невід'ємний елемент вантажопідйомного обладнання
Вантажопідйомне обладнання професійного класу завжди відігравало ключову роль у автомобільній, будівельній та промисловій сферах. Серед різн...
Ручні лебідки з тяговим зусиллям 2 тонни - універсальні пристрої
Лебідка ручна 2т - це простий, зручний та доступний за ціною вантажопідйомний та тяговий механізм. Вона потрібна в побуті, на будмайданчиках...
Яка лебідка підійде для моєї машини?
Лебідка - це корисний аксесуар на бездоріжжі. І щоб вона повністю справлялася зі своїми обов'язками, важливо правильно розрахувати її поту...
Як обслужити автомобільну лебідку: 4 простих поради
Зміст 4 поради з обслуговування лебідки Контроль цілісності троса Своєчасне миття троса Перевірка лебідки на відсутність вологи Плано...
Всі статті
Дізнавайтеся про нові акції першими!