Головна Блог Статті Навісне обладнання Як підготувати розкидач до зберігання?
Vnedorognik.ua logo

Як підготувати розкидач до зберігання?

купити розкидач міндобрив

Зміст

Зберігання сівалок, розкидачів мінеральних добрив та дорожніх сумішей є важливою складовою їх ефективної та безпечної роботи у майбутньому. Незалежно від того чи працює техніка у сфері сільського господарства або в комунальній службі, правильна підготовка розкидача до сезонних канікул продовжить його експлуатаційну тривалість і підвищить загальну продуктивність.

Ось кілька кроків для організації безпечного зберігання розкидачів міндобрив та піску/солі для обслуговування доріг.

Подбайте про акумулятор

Якщо в навісного обладнання є електронна система керування, обов’язково від’єднайте блок від самого механізму. Адже низькі температури негативно впливають на роботу електричних приладів. Насамперед обов’язково зарядіть акумулятор і помістіть його у добре провітрюване приміщення з плюсовою температурою.

купити блок керування на розкидач ціна

Очищення і промивання

Далі розкидач або сівалку потрібно очистити від бруду, залишків насіння, гранул або піску. Це важливо зробити не лише зовні, а й усередині бункера. Для такої операції варто використати щітку зі спеціальним розчином для очищення. Важливо видалити всі залишки, оскільки вони можуть призвести до корозії або пошкодити дрібні деталі механізмів.

купити сівалку в Україні

Видаліть залишки бруду та вологи

Перед зберіганням переконайтеся, що всі деталі розкидача абсолютно чисті й сухі. Зайва волога може призвести до корозії металевих елементів та руйнування пластикових частин. Для цього можна застосувати струмінь компресованого повітря або інші сушильні матеріали.

купити розкидач мінеральних добрив ціна

Змащування

Рухомі частини техніки надзвичайно схильні до корозії. Тому щоби зберегти їхню працездатність, використовуйте спеціальні мастила або засоби для захисту, рекомендовані виробником. Особливу увагу варто звернути на металеві шарніри, які не покриті фарбою.

купити кріплення на розкидач міндобрив ціна

Фарбування і ремонт

Якщо фарба починає стиратися, необхідно її поновити. Інакше з’явиться іржа, яка знищує метал. В разі неможливості нанесення фарби, змажте непокриті металеві частини мастилом. Проте перед використанням наступного сезону не забудьте про необхідність фарбування.

Регулярно перевіряйте розкидач щодо зносу деталей. Після виявлення проблеми обов’язково відремонтуйте або замініть несправність. Переконайтеся, що всі системи працюють належним чином і виправте будь-які виявлені проблеми.

відремонтувати розкидач Lehner в Україні

Важливість документації

Зберігайте всі документи й інструкції, що стосуються вашого розкидача. Вони можуть знадобитися для проведення регулярного обслуговування, технічних оглядів та здійснення ремонту в разі необхідності.

купити сівалку в Україні ціна

Де зберігати

Найкращий варіант - це вентильований склад або гараж. У приміщенні сухіше повітря, тому утворення конденсату малоймовірне. До того ж тут техніці не страшні сильні перепади температур та атмосферні опади.

купити розкидач піску і солі в Україні

Якщо такого приміщення немає, то розмістіть устаткування під навісом. А в разі відсутності й накриття варто підготувати розкидач для зберігання надворі:

  • накрийте техніку тентом;
  • захистіть двигун і вентилятор від вологості за допомогою спеціальних пробок;
  • від’єднайте розкидач від кронштейна для кріплення;
  • встановіть навісне обладнання на тверду опору.

Висновок

Прості дії, перелічені вище, допоможуть зберегти в якнайкращому стані ваш розкидач дорожньої суміші або мінеральних добрив до наступного сезону. Дотримання правильних умов зберігання продовжить термін служби техніки у майбутньому.

купити розкидач SuperVario Lehner ціна

Автор: Богдана Оришко

Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Інші публікації Дивіться також
Важільна лебідка: невід'ємний елемент вантажопідйомного обладнання
Вантажопідйомне обладнання професійного класу завжди відігравало ключову роль у автомобільній, будівельній та промисловій сферах. Серед різн...
Ручні лебідки з тяговим зусиллям 2 тонни - універсальні пристрої
Лебідка ручна 2т - це простий, зручний та доступний за ціною вантажопідйомний та тяговий механізм. Вона потрібна в побуті, на будмайданчиках...
Яка лебідка підійде для моєї машини?
Лебідка - це корисний аксесуар на бездоріжжі. І щоб вона повністю справлялася зі своїми обов'язками, важливо правильно розрахувати її поту...
Як обслужити автомобільну лебідку: 4 простих поради
Зміст 4 поради з обслуговування лебідки Контроль цілісності троса Своєчасне миття троса Перевірка лебідки на відсутність вологи Плано...
Всі статті
Дізнавайтеся про нові акції першими!