Головна Блог Статті Домкрати Повітряний домкрат для автомобіля
Vnedorognik.ua logo

Повітряний домкрат для автомобіля

Надувний домкрат - пристрій, який здобув багато шанувальників серед водіїв. По суті, цей вид можна було віднести до пневматичних, але їх відмінність в різній конструкції і в подушці.

Від інших механічних пристроїв, відрізняється значною перевагою - можливістю установки його під автомобіль і здійснювати підйом вантажу швидко і легко, за допомогою розширення обсягу подушки, не використовуючи додаткові вантажопідйомні механізми (талі, лебідки, такелаж).

Пристрій повітряного домкрата неймовірно компактний, його можна перевозити з собою без особливої ​​втрати місця в багажнику, так само це незамінний помічник при терміновому ремонті машини. Найголовніше, безвідмовно працює на сипучих грунтах і жорсткому бездоріжжі.

Суть роботи надувного домкрата

При наповненні повітрям, або вихлопними газами автомобіля, гумова подушка збільшується в об'ємі, за рахунок чого відбувається процес підйому вантажу.

Перш ніж приступити до роботи, надувний домкрат слід строго рівно розкласти, якщо цим знехтувати підйом буде кривий. Наповнений повітрям домкрат має дуже великі розміри, що дає можливість з легкістю підняти одну будь-яку сторону машини.

Повітряний домкрат автомобільний

Перед початком роботи повітряного домкрата:

  1. переконайтеся, що домкрат лежить рівно,
  2. встановіть шланг з'єднуючий домкрат і вихлопну трубу автомобіля,
  3. приступайте до наповнення повітрям.

Важливо! Не поспішайте в процесі закачування домкрата. Коли в мішок пристрою почне надходити повітря, автомобільний двигун почне чинити опір, але мотор не стане глухнути, завдяки контролеру. Зупиніться посеред процесу і перевірте, наскільки рівно встановлений домкрат, при цьому шланг, який був на глушнику, повинен бути знятий. Переконавшись, що все в порядку, продовжуйте прокачку, але якщо ні, обов'язково вирівняйте положення домкрата.

Після того, як процедура завершиться, і автомобіль буде піднято, відключайте шланг. Не бійтеся що домкрат здується, в ньому стоїть клапан, завдяки якому це не відбудеться. А наявність ще одного, забезпечує запобігання перекачування домкрата.

Специфікація повітряного домкрата

Автомобільні повітряні підйомники класифікують за ціною, комплектацією, їх функціональністю і вантажопідйомністю.

Ціна повітряного домкрата, його вага і комплектація залежать від вантажопідйомності встановленого пристрою.

Здатність піднімати вантажі залежить від того, наскільки широка підстава і діаметр конструкції.

Чим надувні домкрати краще

Пристрій повітряного домкрата, якщо порівнювати з іншими, типу пневматичних, рейкових, гідравлічних і гвинтових, має багато переваг:

    • при підйомі вантажу не вимагає особливих фізичних зусиль,
    • в складеному вигляді, є можливість покласти повітряний домкрат, навіть на мінімальний проміжок під днищем,
    • повітряна подушка здатна працювати на будь-якій місцевості,
    • витримує температури до -10,
    • має невелику вагу і габарити, що дозволяє перевозити його, не утискаючи місце в багажнику,

Повітряний домкрат подушка

  • простий у застосуванні - все що потрібно, це подавати з джерела повітря, наповнюючи подушку. Періодично потрібен контроль над тим, чи рівно розташований домкрат.

Щоб купити повітряний домкрат важливо звернути увагу на такі характеристики, як його вантажопідйомність і наскільки високо він зможе піднімати вагу над землею.

Вантажопідйомність повітряного домкрата залежить від діаметра його основи. При цьому при накачуванні подушки виробники не рекомендують перевищувати норму, в іншому випадку, на працездатність домкрата немає гарантій.

Надувні домкрати здатні підняти вантажі до 500 мм, але існують такі моделі, які можуть підняти авто до висоти 700 мм, за умови легкості автомобіля.

Повітряний домкрат для автомобілей

Переважно повітряні домкрати популярні серед водіїв позашляховиків і пікапів, або тих, хто змушений їздити по місцях з важкими ділянками. Наприклад, якщо автомобіль застряг в місцевості, де один пісок, звичайному домкрату буде складно з підйомом, так як йому потрібна рівна поверхня. Надувному підйомнику все одно, він здатний працювати в таких умовах, головне під ним постелити захисні килимки (входять в комплект з домкратом), щоб не пошкодити подушку гострими предметами на землі.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (0) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 01-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!