Головна Блог Статті Статті про лебідки Вантажопідйомні механізми
Vnedorognik.ua logo

Вантажопідйомні механізми

Зміст

Вантажопідйомні механізми стали невід`ємною частиною будівельного процесу та автомобільної сфери. Ці інструменти забезпечують надійне підняття та переміщення важких предметів, оптимізують продуктивність роботи на підприємствах, будівельних майданчиках, автосервісах тощо. Нижче ми поговоримо про різні види та особливості тягових пристроїв, а саме про лебідки, домкрати, талі, тельфери і такелаж.

Домкрати

Домкрат - найпростіший засіб вантажопідйомної техніки, призначений піднімати вантаж та фіксувати його у піднятому положенні. Ці вироби часто застосовують у промисловій та автомобільній галузях, зокрема під час заміни колеса, ремонту машини. Домкрати мають різне призначення:

  • рейковий;
  • надувний;
  • гідравлічний підкатний;
  • гідравлічний пляшковий;
  • гвинтовий;
  • пневматичний;
  • контейнерний.

Цей пристрій може мати різну потужність, тобто піднімати предмети різної ваги. Зазвичай максимальна тягова сила зазначена у назві домкрата, наприклад домкрат рейковий Husar 2 тонни.

купити домкрат ціна

Пляшковий домкрат - класична модель із плавним ходом. Тоді як підкатні часто використовуються в автомайстернях, адже забезпечують швидкий підйом та надійну фіксацію. У цих двох видах застосовуються закони гідравліки, а гвинтові модифікації відрізняються тим, що для підйому використовується механічний спосіб за допомогою розкручування через різьблення.

Лебідки

Одними із найпоширеніших вантажопідйомних механізмів є лебідки. Ці пристрої складаються з барабана, на який намотується трос або фал. Лебідки бувають:

  1. Ручні. Тут підняття здійснюється завдяки людським зусиллям.
  2. Електричні. Обладнані двигуном, який і приводить механізм у дію.
  3. Гідравлічні вирізняються наявністю гідромотора, що працює за допомогою підключення до ГРМ або іншого джерела енергії.
  4. Бензинові, оснащені двигуном внутрішнього згоряння.

Ручні мають менше тягове зусилля зазвичай до 1000 кг, а гідравлічні та електричні можуть працювати з більшою масою, наприклад 2, 5, 10, 20 тонн. Тут можуть застосовуватися сталевий або синтетичний трос. Перші більш зносостійкі, а другі безпечніші під час експлуатації.

купити лебідку в Україні

Залежно від сфери використання лебідки бувають:

  • автомобільні;
  • евакуаторні;
  • якірні;
  • переносні;
  • маневрові;
  • монтажні;
  • трелювальні.

Лебідки використовуються в різних галузях, зокрема будівництво, промисловість, автомобільний ремонт, сільське господарство, вирубка лісу тощо.

Талі

Таль - це спеціальний блок, що використовується для збільшення сили під час підняття важких предметів на суттєву висоту. Цей пристрій складається з двох гаків-фіксаторів і ланцюга або троса. Талі забезпечують більшу ефективність вантажопідйому.

купити таль ціна

Талі бувають як ручні, так і електричні. Перші, як правило, застосовують для опускання або горизонтального переміщення по спеціальних рейках. Цей варіант підходить для роботи з малогабаритними предметами.

Електричні талі можуть піднімати і переміщувати великі вантажі на висоту до 24 метрів вагою до 12 тонн. До того ж вони бувають стаціонарні або пересувні. Найчастіше використовуються у цехах, автомайстернях, промислових підприємствах, заводах тощо.

Тельфери

Тельфер - підвісний механізм, призначений для вертикального і горизонтального переміщення вантажів. Ці пристрої можна використовувати як у приміщенні, так і надворі. Як правило, експлуатація тельферів проводиться на великих будівельних майданчиках, складських приміщеннях, заводах, автосервісах.

купити тельфер в Україні ціна

Тельфери можуть бути стаціонарними та пересувними, а також різношвидкісними, тобто переміщувати вантаж повільніше або швидше. Для підвищеної потужності краще вибрати ланцюг, він точно витримає кілька десятків тонн. Проте ланцюг не здатний зробити хід плавним. А от сталевий трос забезпечує надійну та стабільну роботу з вантажами середньої ваги без коливань.

Для роботи в пожежо- та вибухонебезпечних умовах існує окрема категорія тельферів. Їхня поверхня і трос під час виготовлення загартовується для витримування низьких та високих температур.

Такелаж

Набір підйомних та фіксувальних засобів, які використовуються для підняття та переміщення вантажів, називають такелажем. Фактично це допоміжні елементи, без яких неможлива робота тягового механізму:

  • гаки;
  • ланцюги;
  • троси;
  • стропи;
  • клюзи;
  • роликові напрямні.

купити такелаж ціна

Зазвичай ці деталі піддаються швидкому зносу через тертя та постійні навантаження. Тому купити такелаж можна окремо.

Висновок

Усі ці вантажопідйомні механізми відіграють важливу роль в оптимізації виробничих процесів та полегшують роботу працівників на підприємствах. Вони відрізняються між собою за принципом дії, потужністю та сферою експлуатації, проте спрямовані виконувати головну мету - полегшити підняття та переміщення важких предметів, а також зробити цей процес більш ефективним і безпечним.

У магазині Lebedka.ua можна купити домкрати, лебідки, талі, тельфери, такелаж, відфільтрувавши товари за ціною, вантажопідйомністю, виробником та іншими параметрами. Ми співпрацюємо з найбільшими українськими логістичними службами, тому забезпечуємо доставку в усі населені пункти нашої країни. Оплата здійснюється кількома способами.

Автор: Богдана Оришко

Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Інші публікації Дивіться також
Важільна лебідка: невід'ємний елемент вантажопідйомного обладнання
Вантажопідйомне обладнання професійного класу завжди відігравало ключову роль у автомобільній, будівельній та промисловій сферах. Серед різн...
Ручні лебідки з тяговим зусиллям 2 тонни - універсальні пристрої
Лебідка ручна 2т - це простий, зручний та доступний за ціною вантажопідйомний та тяговий механізм. Вона потрібна в побуті, на будмайданчиках...
Яка лебідка підійде для моєї машини?
Лебідка - це корисний аксесуар на бездоріжжі. І щоб вона повністю справлялася зі своїми обов'язками, важливо правильно розрахувати її поту...
Як обслужити автомобільну лебідку: 4 простих поради
Зміст 4 поради з обслуговування лебідки Контроль цілісності троса Своєчасне миття троса Перевірка лебідки на відсутність вологи Плано...
Всі статті
Дізнавайтеся про нові акції першими!