Головна Блог Статті Лебідки Встановлення лебідки на квадроцикл
Vnedorognik.ua logo

Встановлення лебідки на квадроцикл

Скільки коштує лебідка на квадроцикл

Лебідка для квадроцикла – тягове обладнання, яке стане вірним помічником у боротьбі з проблемною місцевістю. З його допомогою витягти квадроцикл з болота, ями, ярів не складе особливих труднощів. Лебідка досить легка і надійна, не вимагає значного технічного обслуговування, а наявність потужного електричного двигуна, що працює від акумулятора, зробить роботу механізму більш простою і зручною. Однак, перш ніж приступити до експлуатації, слід знати – як встановити лебідку на квадроцикл:

  • Перш за все – знімаємо захист з квадроцикла і підіймаємо його за допомогою домкрата. Потім, встановлюємо майданчик для лебідки на передньому бампері агрегату.
  • Закріплюємо болтами різних розмірів і хомутами (йдуть в комплекті) майданчик до рами.
  • Протягуємо через отвори по черзі гайки, уникаючи при цьому перекосів.
  • Закінчуємо установку лебідки на майданчик і її фіксацію кронштейнами і болтами.

Схема підключення електричного блоку

Підключати електричний блок потрібно з особливою обережністю. Ні в якому разі не можна починати монтаж проводки при включених клемах АКБ. Щоб уникнути втрати струму і замикання, рекомендується скоротити провід після прокладки і заховати кабелі в гофру. Також, слід дотримуватися правильності підключення, яка наведена знизу на схемі.

Як підключити блок електричний

Як правильно використовувати лебідку на квадроцикл

Після вдалої установки електричної лебідки, її слід гарненько протестувати. Для того, що б механізм прослужив довго і результативно потрібно дотримуватися таких правил безпеки:

  1. Користуватися спеціальною екіпіровкою. Як правило, тяговий механізм оснащений сталевим тросом, розмотувати який потрібно так, щоб на барабані залишалося не менше 5 витків. Також, не допускається попадання різного одягу або волосся в барабан лебідки.
  2. Працювати з обладнанням потрібно лише при включеному акумуляторі.
  3. Для швидкого і безпечного витягування квадроцикла потрібен якір – нерухомий об'єкт (дерево, камінь), який повинен знаходитися тільки попереду лебідки.
  4. Настійно рекомендуємо використовувати корозахисну стрічку, скоби і блоки при кріпленні якоря.
  5. При експлуатації лебідки потрібно робити перерви у декілька хвилин для відновлення сил двигуна.
  6. Необхідно стежити за швидкістю і рівномірністю намотування тросу.
  7. Ретельно дотримуватися правил безпеки, які зазначені у паспорті пристрою.
  8. Використовуйте гаситель тросу, який візьме весь удар на себе при його розриві, тим самим, убезпечить навколишній персонал і транспортний засіб від пошкоджень.
  9. Перш ніж використовувати обладнання, слід зазначити, що всі його частини справні, не мають механічних пошкоджень і розривів.
  10. В обов'язковому порядку, необхідно очистити конструкцію від бруду, висушити і змастити маслом після експлуатації.

Установка лебідки на квадроцикл – процес, що вимагає уваги і певних навичок. Тому, експерти інтернет-магазину Лебідка юа рекомендують не займатися установкою лебідки самостійно, а звернутися до спеціалізованого сервісу. Одначе, якщо Ви, все ж, бажаєте самі її встановити – в обов'язковому порядку дотримуйтесь інструкцій, наданих у паспорті пристрою.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 05-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!