Головна Блог Статті Статті про лебідки ТОП-5 порад для безпечної експлуатації електричної лебідки
Vnedorognik.ua logo

ТОП-5 порад для безпечної експлуатації електричної лебідки

На сьогоднішній день дуже складно уявити підйом і переміщення вантажу без допомоги лебідки. Даний механізм широко використовується як на будівельних майданчиках, так і в промисловому середовищі, де часто доводиться маніпулювати з важкими об'єктами. Але, як зробити так, щоб лебідка прослужила Вам довго та ефективно? Експерти інтернет магазину Лебідка юа підготували кілька радою, які допоможуть продовжити життя цієї потрібної конструкції.

Порада 1. Визначте область використання лебідки

Правильне використання лебідки електричної

Перш ніж купити лебідку, необхідно чітко розуміти, де Ви будете її використовувати – на будівельних майданчиках, виробництві чи побуті. Все, що потрібно для ефективної роботи механізму – наявність електричного живлення. Саме дана особливість дозволяє експлуатувати електричні лебідки при будь-яких умовах.

Однак, не варто забувати, що і цьому потужному обладнанню потрібен відпочинок. Робіть перерви у декілька хвилин. За цей час мотор лебідки встигне охолонути, а акумулятор – набратися енергії.

Порада 2. Одягайте спецодяг і такелажні рукавички

Ціна на запчастини для лебідки

Перш ніж приступити до експлуатації, необхідно зняти всі прикраси і надіти неслизьке взуття. Робота повинна здійснюватися обов'язково у спеціальних рукавичках, тому що, будь-який контакт зі сталевим тросом, може серйозно пошкодити Вашу долоню.

Порада 3. Намотуйте трос правильно

Вартість тросу для лебідки

Трос повинен бути покладений на барабан лебідки рівно і щільно. У кінці троса повинна утворитися петля, в яку увійде штифт гака з головкою і отвором під шплінт. Якщо Ви помітили якісь нерівності під час намотування тросу, негайно витягніть його і намотайте заново.

Порада 4. Не перевантажуйте лебідку

Як експлуатувати електричну лебідку

Ні в якому разі не перевищуйте вантажопідйомність лебідки. Так як зневага даного правила спричинить за собою різні небезпечні ситуації, які можуть призвести до серйозних травм або смертельного результату.

Порада 5. Дотримуйтеся безпечної дистанції

Вартість недорогої лебідки на позашляховик

Для безпечної експлуатації лебідки головне, що потрібно зробити – дотримуватися певної дистанції до механізму (не менше 1,5 м) і не допускати сторонніх осіб близько до місця виконання робіт.

При натянутому тросі забороняється:

  • наближатися до нього ближче, ніж на 1,5 м;
  • переступати через нього;
  • переміщувати транспортний засіб.

Дотримуйтеся даних рад і електрична лебідка порадує Вас довгою та результативною службою.

Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Дізнавайтеся про нові акції першими!