Головна Блог Статті Такелаж і запчастини Система блоків для витягування автомобілів
Vnedorognik.ua logo

Система блоків для витягування автомобілів

Одним з основних принципів прийняття рішення про покупку лебідки є її правильний вибір з урахуванням умов експлуатації і характеристик.

Наші експерти зібрали коротку, але досить корисну інформацію, щоб ви могли максимально точно вибрати ту модель, яка буде відповідати вашим потребам, і головне виправдає себе в потрібний момент.

Самим головною характеристикою всіх лебідок є тягове зусилля, що це?

Розрахунок тягового зусилля лебідки

По суті це індекс вантажопідйомності, який позначається в LB (фунтах), у деяких виробників HD, але значення залишається тим же. 1 фунт дорівнює 450 грам. Наприклад 10000 (lb або HD) одно 4500 кг. Це вищий показник тягового зусилля лебідки при горизонтальному переміщенні об'єкта, правда це стосується тільки першого витка троса (важливо розуміти, що для використання наприклад автолебедкі на плоскій поверхні (асфальт), буде досить великої вантажопідйомності навіть в 100 кг).

Блок посилення для лебідки фото

Лебідки, з т.у. від 8000 lb до 12000 lb об'єднують схожі мотори, але суттєвою різницею між ними є передавальне число передачі. Знижена передача (редуктор) створює більше зусилля, а енергії двигун витрачає на порядок менше, навіть при підвищеному навантаженні.

Інтерес викликає той факт, що при не великий навантаженні або взагалі при її відсутності, швидкість намотування троса на барабан буде ніже.А при підвищених навантаженнях вище.

Всі агрегати, що володіють великим тяговим зусиллям коштують дорожче, відповідно вони більш надійні, стійкі до механічних впливів і зносостійкі. Це звичайно один з важливих параметрів при виборі, але тут головне не спіткнутися об підводні камені, а саме:

  • Чим вище потужність, тим більше розміри лебідки, і як наслідок більшу вагу і товщина троса.
  • Це істотно знижує швидкість намотування троса на барабан.
  • Важка лебідка, встановлена ​​на передню вісь, швидше за все погіршить показники прохідності авто.
  • З товстим тросом менш зручно працювати.
  • Є висока ймовірність виникнення додаткових витрат при установці.

Як витягнути авто з бруду

Перед експлуатацією лебідку і основу необхідно добре зафіксувати. Конструкція повинна бути абсолютно нерухомою під час роботи. Недбале ставлення, до кріплень і установці агрегату, часто призводять до поломки лебідки, падіння вантажу та інших неприємних наслідків.

Наші основні рекомендації що до використання електричних лебідок

Якщо ви точно вирішили купити лебідку, необхідно чітко визначити область її застосування, наприклад:

  1. При застряванні автомобіля в умовах бездоріжжя, полюванні, риболовлі - тут підійдуть лебідки з невеликим тяговим зусиллям, починаючи від 6000 lb. Але досвід власників підказує, що краще брати з запасом, тобто 8000 і вище. Для цієї області застосування, ми вважаємо, що швидкість намотування троса на барабан тут має другорядне значення.
  2. Експедиції, екстремальний туризм - для цих цілей також підійдуть лебідки з вищезгаданими характеристиками.
  3. Для участі в невеликих змаганнях і покатушки на трасах помірною екстремальності - окрім вищезгаданих параметрів моделей, ми рекомендуємо вибирати лебідку з т. У. 9000 - 95000 lb і вище.
  4. Для професійного спорту, участь в змаганнях, чемпіонати, кубки та т.д . - у цьому варіанті тягове зусилля вже має бути не нижче 12000.
  5. Для побутових потреб (будівництво, човни, яхти) і ін., А також для квадрациклів або снігоходів - тут підійдуть лебідки от 2000 lb до 4500.
  6. Для евакуатора, спец техніки - для цих цілей необхідно точно визначити умови експлуатації і вибрати з категорії електричних або гідравлічних лебідок. Таке придбання потребує індивідуальної консультації з нашими експертами.
  7. У промислових цілях, виробництво, склади; У цьому випадку також краще задати потрібні питання нашим фахівцям, так як основні параметри (наприклад т.у. можуть істотно відрізнятися.)

Посилаючись на нашу статистику продажів, ми прийшли до висновку, що найбільшою популярністю користуються автомобільні лебідки. З огляду на вагу, ми умовно розділили автомобілі на три категорії: легка вага, середня вага, і важкоатлети.:

Легкі Середні Важковаговики
(Нива, Kia Sportage, деякі Isuzu, Daihatsu і ін.)  (УАЗ, Pagero, Isuzu Trooper, Land Rover Discovery, Ford Ranger) (Land Cruser, Patrol, аналогічні з довжиною базою і наворочені машини)

Хотілося б відзначити, що при підборі лебідки до певної марки авто, ключовим значенням є її потужність.

Для категорії легкої ваги, немає необхідності купити лебідку з тяговим зусиллям 9000 і більше, які б умови експлуатації не планувалися. Цілком достатньо буде придбати лебідку з тяговим зусиллям в 6000 lb, а для екстрених ситуацій про запас придбати блок.

Категорія середня вага. Можна почати від 6000, але це за умови використання на легкому бездоріжжі. У цій ваговій категорії, ми рекомендуємо лебідки 8000 - 9500 lb. А для самих екстремальних умов, цілком підійде варіант 9500 в поєднанні з блоком.

Важковаговики. Починаючи від 8000 lb. Наші експерти рекомендують 9000-9500. Для екстремальних умов від 12000, але не варто забувати про блок.

Одним з важливих критеріїв, який необхідно врахувати при покупці автомобільної лебідки це рівень підготовки самого автомобіля.

Тут слід враховувати розмір коліс вашого автомобіля. Не секрет, що машина на 35 дюймових колесах якщо застрягне, то вже в такому важко доступному місці, до якого звичайне авто з лебідкою просто доїде. В цьому випадку працює просте правило - потужність лебідки повинна бути прямо пропорційна розміру коліс.

При встановлених звичайних класах рекомендується встановлювати лебідку з тяговим зусиллям не понад 9500 lb, а при колесах 35 дюймів не менше цього значення.

Існує ще одне поширена думка: потужність лебідки повинна вдвічі перевищувати вагу автомобіля, і якщо вищевикладена інформація була для вас не зрозуміла, скористайтеся цим простим правилом.

В реальності ж все не так просто, тому дзвоніть, і отримуйте експертну консультацію наших фахівців щодо вибору лебідок, такелажу і запчастин до них.

Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 05-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!