Головна Блог Статті Такелаж і запчастини Правила вибору такелажу для лебідок
Vnedorognik.ua logo

Правила вибору такелажу для лебідок

Такелажні елементи – допоміжні пристрої, без яких не може повноцінно функціонувати жодна лебідка. У комплектації з ними, тяговий пристрій порадує Вас довгою і надійною службою. Існують різноманітні види даних конструкційних елементів, серед яких:

  • блоки;
  • стропи;
  • гаки.

Все обладнання виготовлено з високоякісних матеріалів, що дозволяє значно продовжити термін експлуатації лебідки.

Блоки

Призначення блоку для лебідки

Даний допоміжний пристрій значно посилить роботу електричної чи ручної лебідки. Його головне завдання – знизити навантаження на устаткування. За допомогою такелажних блоків можна швидко і легко підняти будь-які важкі і габаритні об'єкти.

Як правило, вони широко використовуються у промисловості, складах і заводах, де часто проходять вантажно-розвантажувальні роботи. Також, блоки можуть значно допомогти при буксируванні і витягуванні з проблемної місцевості снігоходів, квадроциклів.

Блоки для троса дуже легко встановлюються. Все, що потрібно зробити, – це: один кінець троса пропустити через блок посилення і закріпити за спеціальне буксировочне вушко позашляховика або квадроцикла.

Чому варто купити блок для тросу?

  1. Посилюється робота лебідки в 2 рази;
  2. Він – універсальний: підходить як для синтетичного, так і для металевого тросу;
  3. Виготовлений з високоякісних і міцних матеріалів;
  4. Простий і надійний в експлуатації;
  5. Не вимагає значного технічного обслуговування і додаткового догляду.

Стропи

Як використовувати стропу

Цей пристрій є досить багатофункціональним. З його допомогою можна швидко і легко зафіксувати, підняти і перемістити вантаж у різних галузях: будівництві, промисловому виробництві і навіть при гонках по бездоріжжю.

Для більш продуктивної роботи, краще укомплектувати стропу гаком або кільцем. Міцні конструкції, виготовлені з високолегованої сталі, здатні тривалий час витримувати значні навантаження без деформації. Однак, перш ніж купити стропу, потрібно ретельно подумати, яка саме Вам підійде – канатна, текстильна або ж ланцюгова.

Якщо Ви затятий автолюбитель і хочете купити такелаж для використання в автомобільній сфері, рекомендуємо звернути увагу саме на стропи, які виготовлені із синтетичних матеріалів.

Переваги синтетичного кевларового троса:

  • висока мобільність;
  • перевозиться у складеному вигляді, повертаючись до своєї колишньої форми при експлуатації;
  • витримує досить високе навантаження – до 9 т;
  • відрізняється хорошою гладкою поверхнею.

Важливо! Ні в якому разі не перевищуйте показники вантажопідйомності при експлуатації стропи. Пам'ятайте: запорука довгої, ефективної і безпечної роботи обладнання – його правильне використання.

Гаки

Вартість гаків для лебідки

Гак по праву вважається одним з ключових пристосувань, без якого не обходяться жодні вантажопідйомні роботи. У комплекті з лебідкою, він часто використовується на будівництві, заводах, цехах, де часто проходять монтажно-експлуатаційні роботи.

Виготовлені з високоміцної міцноплавкої сталі, дані вироби здатні витримати досить серйозне навантаження. Також, щоб уникнути корозії, пристрій покривається спеціальною вологостійкою фарбою.

Чому варто купити гак на лебідку?

  1. Має значну міцність і легкий у монтажі;
  2. Простий в експлуатації і технічному обслуговуванні;
  3. Висока вантажопідйомність;
  4. Надійно захоплює вантаж за допомогою застібки.

Крюк – багатофункціональний пристрій, який часто використовується в якості буксирувального пристрою. Якщо Ви збираєтеся подорожувати або в експедицію, не зайвим буде взяти з собою і автомобільну лебідку. Вона, у тандемі з гаком, швидко і надійно витягне транспортний засіб з будь-якого бездоріжжя.

В інтернет-магазині Лебідка юа наданий широкий вибір різного такелажу. При необхідності, кваліфіковані менеджери допоможуть підібрати оптимальний варіант пристрою, грунтуючись на Ваших побажаннях і технічних характеристиках транспортного засобу.

Сподобався матеріал? Так (0) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 04-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!