Головна Блог Статті Навісне обладнання Попередньо зволожена сіль: що це та її переваги
Vnedorognik.ua logo

Попередньо зволожена сіль: що це та її переваги

Погодні умови взимку стають викликом для водіїв та працівників комунальних служб, адже дорога вкривається ожеледдю і стає дуже слизькою. Це створює небезпеку для учасників дорожнього руху та може бути причиною аварійних ситуацій. Аби боротися з ожеледицею, найчастіше на дорогу, велодоріжки, тротуар розкидають дорожні суміші з піску та солі.купити розкидач Hilltip IceStriker в Україні

За крайні кілька років популярності набуває нова, більш ефективна технологія — розкидання попередньо зволоженої солі. Нижче ви дізнаєтеся, в чому її переваги та яке навісне обладнання можна використовувати для такого матеріалу.

Переваги використання попередньо зволоженої солі для боротьби з ожеледицею

Попередньо зволожена сіль — це сольова суміш, покрита рідким хімікатом. Зазвичай застосовують 3 рідини для змочування солі: хлорид натрію, рідкий кальцій і хлорид магнію. Розкидач дорожньої суміші зволожує матеріал всередині контейнера, після чого розсипає його на покриту снігом або льодом дорогу, тротуар, парковку за допомогою спеціального дозатора.

Купити розкидач дорожніх сумішей в Українікупити розкидач попередньо зволоженої солі в Україні

Зволожений розчин більш ефективний з кількох причин:

  1. Зменшує час реакції. Сіль у вологому стані прилипає до поверхні дороги, а не відскакує і залишається на колесах інших автомобілів, як кам’яна сіль. Це забезпечує швидке розчинення льоду та меншу витрату реагенту.
  2. Має краще зчеплення. Вологість у солі допомагає розчину не тільки легше прикріплюватися до дорожнього покриття, а й утримуватися на ньому. Така здатність унеможливлює її швидке змивання дощем, снігом або здування сильним вітром.
  3. Екологічно безпечний. Концентрована сіль може потрапляти у грунтові води, річки та водойми, спричиняючи забруднення та негативний вплив на навколишнє середовище. Для застосування технології попередньо зволоженого розчину використовується набагато менше солі, аніж під час розкидання кам’яної суміші, оскільки вона ефективніше розподіляється на дорозі.
  4. Більш економний. Саме волога розчиняє сіль, виділяючи тепло, щоб розтопити сніг чи лід. Коли температура опускається нижче нуля, на поверхні дороги немає вогкості. Тому сіль як тверда речовина майже неефективна для боротьби з ожеледицею в умовах морозу. Сольовий розчин легше проникає в замерзлу поверхню, це означає, що менше солі витісняється. Таким чином знижуються витрати на утримання доріг взимку у належному стані.

Які розкидачі можна використовувати для зволожених дорожніх сумішей

Для використання попередньо зволоженої солі потрібна спеціальна техніка, адже підвищена вогкість впливає на цілісність бункера та запчастин. Такі дорожні суміші роз’їдають металеві деталі, якщо вони не захищені від корозії.

Розкидач HillTip IceStriker розроблений спеціально для сольових розчинів. Він встановлюється на пікапи, мінітрактори, вантажівки, позашляховики, навантажувачі тощо. Завдяки системі зволоження модель використовує на 30% менше матеріалу порівняно з кам’яною сумішшю.

купити розкидач дорожньої суміші Hilltip IceStriker ціна

Розкидач HillTip IceStriker пристосований для попередньо зволоженої солі:

  • герметичний двигун;
  • корпус бункера виготовлений з поліетилену високої щільності;
  • контролер StrikeSmart, щоб керувати технікою через смартфон;
  • функція вібрації запобігає ущільненню матеріалу;
  • 65-міліметровий шнек із нержавіючої сталі рівномірно розподіляє сольовий розчин для розкидання.

Така техніка покриває інвестиції, адже використання додаткового хімічного засобу в тривалій перспективі економить ваші кошти завдяки більш ефективній роботі.

Автор: Богдана Оришко

Сподобався матеріал? Так (3) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 13-07-2023
Оновлена: 14-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!