Головна Блог Статті Статті про лебідки Чому варто купити ручну важільну лебідку
Vnedorognik.ua logo

Чому варто купити ручну важільну лебідку

Вартість недорогої ручної важільної лебідки

Ручна важільна лебідка - надійне обладнання, яке використовується для підняття і горизонтального переміщення об'єктів. Як правило, механізм застосовують на будівництві, заводах, складах, майстернях, де часто проходять монтажно-експлуатаційні роботи.

У комплектацію важеля лебідки входить металева рама з вбудованим механізмом і важіль. Однак, її головною складовою частиною є храповик - своєрідне колесо, яке надійно фіксує трос у натягнутому стані.

Важливо! Для більш продуктивної роботи, не зайвим буде додатково купити такелаж для лебідки:

  • корозахисну стропу;
  • блок, який допоможе значно збільшити вантажопідйомність обладнання;
  • трос більшої довжини;
  • рукавички.

Види ручних важільних лебідок

Лебідки ручні важільні мають загальний принцип управління, але відрізняються будовою силового механізму і ступенем надійності. Залежно від області застосування, їх поділяють на:

  • Механізм тяговий монтажний – обладнання, яке призначене для маніпуляцій з вантажами. Воно відрізняється вагомою вантажопідйомністю і надійністю. Завдяки універсальній і міцній конструкції, підйомний пристрій використовують не тільки на будмайданчиках, а й в якості автомобільної лебідки для витягування і буксирування транспортних засобів. МТМ використовується як з 1-м так і 2-ма монтажними блоками. В цьому випадку, можна з легкістю маніпулювати важкими об'єктами, вага яких значно перевищує номінальне тягове зусилля лебідки. Головна особливість монтажного механізму – можливість комплектації тросом практично будь-якої довжини.

Скільки коштує механізм тяговий монтажний

  • Класичну ручну важільну лебідку – вантажопідйомний пристрій, яке використовується для різних маніпуляцій з важкими об'єктами. У комплектацію конструкції входить якісний храповий механізм, головне завдання якого – міцна фіксація вантажу в піднятому стані без додаткових механічних впливів на рукоятку, барабан, гак і міцний трос. Металевий корпус надійно захищає обладнання від механічних пошкоджень і зовнішнього негативного впливу. Лебідка зручна і проста в експлуатації, не вимагає значного технічного використання.

Скільки коштує важільна лебідка ручна

Як працює ручна важільна лебідка

Принцип роботи ручної лебідки досить простий: вона перетягує вантаж, пропускаючи трос через себе. Він по черзі натягується / опускається в передньому і задньому блоках всередині корпусу, завдяки захоплюючому трещеточному механізму. Далі, пересуваючи важіль вперед-назад, можна з легкістю маніпулювати необхідними об'єктами.

Явними перевагами обладнання є:

  • простота у використанні;
  • компактність і мобільність;
  • надійна експлуатація без підключення до мережі;
  • використовується як для підйому, так і для вертикального переміщення вантажів;
  • не вимагає жорсткого кріплення до опори;
  • демократичні ціни;
  • не потребує значного технічного обслуговування.

З недоліків:

  • обмежена вантажопідйомність;
  • незначна довжина троса;
  • повільність в роботі.

Як правильно вибрати ручну лебідку

На що звернути увагу при виборі ручної лебідки

Перш, ніж купити лебідку необхідно уважно подумати про сферу і умови її застосування. Також, не зайвим буде при виборі конструкції враховувати:

  1. показник тягового зусилля / вантажопідйомності;
  2. довжину троса і його поперечний переріз;
  3. навантаження, яке витримує гак;
  4. міцність матеріалу;
  5. максимально допустиме навантаження на важіль;
  6. висоту підйому вантажу;
  7. вагу обладнання;
  8. розмір барабана.

Важливо! Прикладаюче зусилля безпосередньо залежить від намоточного барабана: чим він менший, тим більше зусилля і навпаки. Діаметр цього приладу має бути не менше 45 мм.

Щоб експлуатація ручної лебідки проходила ефективно і безпечно, потрібно дотримуватися певних правил, вказаних в інструкції або ж паспорті пристрою. Нехтування ними може призвести до механічних пошкоджень та інших, небезпечних для здоров'я, ситуацій.

Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Інші публікації Дивіться також
Важільна лебідка: невід'ємний елемент вантажопідйомного обладнання
Вантажопідйомне обладнання професійного класу завжди відігравало ключову роль у автомобільній, будівельній та промисловій сферах. Серед різн...
Ручні лебідки з тяговим зусиллям 2 тонни - універсальні пристрої
Лебідка ручна 2т - це простий, зручний та доступний за ціною вантажопідйомний та тяговий механізм. Вона потрібна в побуті, на будмайданчиках...
Яка лебідка підійде для моєї машини?
Лебідка - це корисний аксесуар на бездоріжжі. І щоб вона повністю справлялася зі своїми обов'язками, важливо правильно розрахувати її поту...
Як обслужити автомобільну лебідку: 4 простих поради
Зміст 4 поради з обслуговування лебідки Контроль цілісності троса Своєчасне миття троса Перевірка лебідки на відсутність вологи Плано...
Всі статті
Дізнавайтеся про нові акції першими!