Головна Блог Статті Лебідки Відмінність лебідки від талі
Vnedorognik.ua logo

Відмінність лебідки від талі

Коли необхідно перемістити невеликий вантаж, використовують обладнання компактного розміру - таль і лебідку. Пристрої мають практичністість і тривалий термін експлуатації. Основний принцип роботи у них однаковий, але є відмінності.

Лебідка і таль - відмінності

Обидва засоби підіймають, транспортують і опускають вагу, використовуються в однакових умовах. І той і інший варіант буває ручного або електричного типу. Відмінність талі від лебідки - в способі переміщення. Перша конструкція здійснює переміщення ваги вертикально, друга - горизонтально. Під виняток потрапляють пристрої з приводними і монтажними блоками. Приводний тип пересувається з використанням балок, монтажний - нерухомий, знаходиться над стійкою опори.

Вантажопідйомники дають різні можливості користувачеві. Власник може використовувати обладнання в комплексі, щоб скоротити час і полегшити транспортування. Механізми знайшли широке застосування в автосервісах, промисловості, на підприємствах.

Лебідка Dragon Winch купити в Україні ціна оригінал

Характеристика лебідок

Механізм заснований на передачі силової тяги через трос до предмету. Електричні моделі оснащені двигуном. Пристрої прості і зручні у використанні, а також забезпечують хорошу швидкість намотування на барабан. Підйом не вимагає застосування фізичної сили. Приводом виступає електромотор, намотувальний трос. Виріб має редуктор. При невеликих розмірах тяговий інструмент здатний переміщати по кілька тонн.

Різновиди

Конструкція буває двох варіантів.

  1. Пересувні. Особливість - компактні габарити, що значно полегшує використання. Дані моделі можна зустріти на складі, виробництві. Вони здатні функціонувати навіть в обмеженому просторі.
  2. Стаціонарні. Такий вид хороший, якщо немає необхідності в переміщенні інструменту. Вантажопідйомник стійкий, має швидкісний режим роботи, може виконувати ряд завдань. Недоліком є великий розмір.

Якщо переміщення вантажу необхідно здійснювати у вузькому просторі, краще підібрати пересувну модель.

Автомобільний вид

Зазвичай автомобільне устаткування застосовується в автомобільних сервісних компаніях, майстерень по ремонту, на СТО. Набагато зручніше використовувати електричні моделі, в порівнянні з механічними і гідравлічними.

Лебідки для автомобілів здатні обслуговувати всі транспортні засоби, особливо позашляховики.

Конструкція талі купити в Україні якісну таль дешево ціна

Таль

Пристрій являє собою підвісний засіб для підйому великої ваги. Воно включає гачкову підвіску і підйомний механізм. Пересування талі здійснюється по монорейкам. Піднімати вантаж можна до певної висоти, а також в горизонтальному напрямку. Щоб здійснити цей процес, виріб спочатку піднімають, а потім по балці переміщують в потрібне місце. Конструкції також мають ручний, електричний, пневматичний тип.

Рекомендації щодо застосування

Вантажний засіб призначений для експлуатації локально. Предмети, вагою в кілька тонн, можна вільно переміщувати. Два механізми обмежені по температурному режимі під час функціонування. Він не має бути нижче -40 градусів.

Період служби виробів залежить від різновиду робіт, особливостей використання, типу вантажопідйомного засобу. Варто відзначити, при покупці важливо звернути увагу на діаметр вала для намотування троса. Він повинен відповідати заданим навантаженням. При неправильній експлуатації, перевантаженнях, несвоєчасному обслуговуванні будь-яке обладнання вийде з ладу рано чи пізно.

Наш інтернет-магазин пропонує вибрати якісний тяговий інструмент та купити лебідку чи таль для зручної роботи з вантажами за доступною вартістю. 

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 04-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!