Головна Блог Статті Статті про талі і тельфери Лебідка в гараж – кращі моделі
Vnedorognik.ua logo

Лебідка в гараж – кращі моделі

Зміст:

Лебідка - унікальне обладнання, яке просто незамінне там, де потрібно постійно вертикально переміщувати важкий вантаж. Його сфера застосування досить широка - починаючи від будівельної / промислової діяльності, закінчуючи - використанням у власній майстерні або гаражі. Як правило, для ефективної експлуатації купують підйомні механізми як з ручним, так і електричним приводом. Все залежить від того: де і за яких умов вони будуть працювати.

Яку лебідку вибрати в гараж

Черв'ячна ручна лебідка

В основному, великою популярністю в автомайстернях користуються саме ручні лебідки. З їх допомогою витягають мотори для ремонту або підіймають різні габаритні запчастини. Головною перевагою даних механізмів є те, що вони не вимагають підключення до електромережі, а працюють за рахунок прикладного людського зусилля. Найчастіше, вибір автолюбителів зупиняється на барабанному пристрої ATK VS з механічною передачею. Лебідка має значний показник вантажопідйомності (до 1 т) і досить міцну конструкцію:

  • вали черв'ячні, розташовані перпендикулярно;
  • сталевий трос, довжиною 25 метрів;
  • міцний барабан;
  • колесо черв'ячне;
  • кожух;
  • рукоятка.

Яку лебідку ручну вибрати для гаража

Високопродуктивний механізм експлуатується і на відкритому повітрі, і в закритих приміщеннях. Він стане вірним помічником і при затягуванні човна або неважкого автомобіля в гараж, а не тільки ремонті.

Підйомники відмінно закріплюється як на двутаврову балку, так і самостійно зварені дві труби з «одягненим» швелером, який запобіжить їх згинання.

Переваги гаражної ручної черв'ячної лебідки:

  1. Працює без електричного живлення;
  2. Міцний черв'ячний механізм;
  3. Гнучкий індивідуальний контроль висоти і швидкості підйому;
  4. Надійне і різноманітне кріплення;
  5. Простота і багатофункціональність;
  6. Може комплектуватися тросом більшої довжини.

Ланцюгова таль ручна

Яку таль ручну вибрати в гараж

Використання даного підйомника досить широке: починаючи від промисловості, побуту, закінчуючи – будівельними майданчиками. Все залежить від технічних характеристик пристрою і поставлених цілей. У майстерню / гараж, як правило, купують таль Miol, вантажопідйомністю 1 т.

Конструкція має компактні розміри (9,4 кг), які ніяк не впливають на її висоту підйому – 2,5 м. У разі встановлених монорейок в приміщенні, ланцюгове обладнання, закріплене до візка, може ще й переміщувати вантаж по горизонталі. Механізм відрізняється багатофункціональністю, не потребує підключення до електричної мережі, простий в управлінні.

Електрична лебідка

Яку електричну лебідку вибрати для гаража

У разі здійснення частих маніпуляцій з габаритними об'єктами, надійним помічником стане тельфер hus5010 від іменитого польського виробника Husar. Високопродуктивний механізм не тільки підіймає автомобіль, але і затягує його в гараж при монтажно-ремонтних роботах.

Електротельфер ефективно працює як на одиничному канаті, так і через блок, змінюючи показник вантажопідйомності (500 кг / 1000 кг). Головними його складовими частинами є двигун, потужністю 2,1 кВт, сталевий трос, довжиною 18 метрів і динамічне гальмо, надійно фіксує предмет у потрібному положенні. Управляється конструкція за допомогою проводового пульта.

Важливо! Для більш зручного використання, рекомендується додатково купити дистанційний пульт і візок для талі.

Пристрій підключається до електромережі з напругою 220 вольт, має вагому ступінь захисту (IP54), досить простий в експлуатації, не вимагає значного технічного обслуговування.

Порівняльна таблиця технічних показників

Назва
Тягове
зусилля
Гальмо
Довжина
тросу
Вага
Черв'ячна лебідка VS-1000 ATK 1 т трещітка 25 м 40 кг
Ланцюгова таль Miol 1 т храповик 2,5 м 9 кг
Тельфер hus5010 500 кг / 1000 кг
авто-
матичний
18 м 30,5 кг

Поради по експлуатації лебідки в гаражі

Вартість лебідки в гараж

У гаражі просто не обійтися без лебідки. Вона з легкістю маніпулює вантажами і значно спрощує Вашу роботу. Однак, щоб служба механізму була максимально довгою і безпечною, рекомендуємо дотримуватися наступних правил:

  1. Уважно обстежте пристрій перед використанням: всі деталі повинні бути цілими, без будь-яких механічних пошкоджень;
  2. Не перевищуйте показник вантажопідйомності, вказаний в технічному паспорті або інструкції;
  3. Не використовуйте обладнання для підняття людей і тварин;
  4. Не займайтеся самостійно демонтажем, так як це може призвести до значних пошкоджень конструкції;
  5. Не порушуйте температурний діапазон експлуатації від 0 °C до +40 °C.
  6. Доглядайте за механізмом: очищайте, змащуйте деталі, щоб уникнути іржі.

Щоб заощадити гроші, можна і власноруч змайструвати підйомник. Однак, слід пам'ятати, що це займе багато часу і вантажопідйомність такого пристрою буде досить незначна. Тому, краще всього купити лебідку. У нашому інтернет-магазині Ви отримаєте не тільки великий асортимент тягових механізмів, а й хорошу консультацію менеджерів. Кваліфіковані експерти Lebedka.ua підберуть максимально відповідний підйомник, грунтуючись на цілях використання і Ваших побажаннях.

Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Інші публікації Дивіться також
Важільна лебідка: невід'ємний елемент вантажопідйомного обладнання
Вантажопідйомне обладнання професійного класу завжди відігравало ключову роль у автомобільній, будівельній та промисловій сферах. Серед різн...
Ручні лебідки з тяговим зусиллям 2 тонни - універсальні пристрої
Лебідка ручна 2т - це простий, зручний та доступний за ціною вантажопідйомний та тяговий механізм. Вона потрібна в побуті, на будмайданчиках...
Яка лебідка підійде для моєї машини?
Лебідка - це корисний аксесуар на бездоріжжі. І щоб вона повністю справлялася зі своїми обов'язками, важливо правильно розрахувати її поту...
Як обслужити автомобільну лебідку: 4 простих поради
Зміст 4 поради з обслуговування лебідки Контроль цілісності троса Своєчасне миття троса Перевірка лебідки на відсутність вологи Плано...
Всі статті
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!