Vnedorognik.ua logo

Як замінити трос лебідки

Як замінити трос лебідки

Будь-яка лебідка спочатку обладнана вантажним тросом. У більшості випадків він металевий. Протягом гарантійного терміну експлуатації виріб не потребує заміни. Але з часом підвищені навантаження на трос поступово приводять його в непридатність.

Як замінити трос лебідки купити в Україні ціна Київ з доставкою

Коли потрібно замінити трос

Міняти металевий канат потрібно не тільки в разі його розриву. Є кілька основних критеріїв оцінки виробу, за якими визначається його подальша експлуатація. Замінити трос на лебідці необхідно в наступних випадках:

  • число розірваних дротів (крім присадочних) становить 10% і більше від загальної кількості;
  • трос з якої-небудь причини зав'язаний вузлом;
  • діаметр виробу став на 7-10% менший, ніж був у момент покупки;
  • деформація;
  • поява корозії як по всій протяжності сталевого каната, так і на окремій його ділянці.

Необхідно оглядати технічний стан кожного разу перед початком робіт. При виявленні будь-якої несправності краще не користуватися пристроєм до усунення неполадок. Особливо це стосується лебідок вантажопідйомників. Після виявлення несправностей рекомендується купити такелаж і замінити трос лебідки.

Причини пошкодження

Основною проблемою пошкодження троса є обрив. Є кілька основних причин, чому це відбувається.

  1. Непрофесійна заміна троса. Якщо процедура була проведена з порушенням технологічних правил, то обрив каната можливий вже при першій експлуатації.
  2. Заводський брак. Наявність навіть однієї неякісної деталі в механізмі лебідки може спровокувати обрив троса. Також бракованим може виявитися і сам канат. Він не витримує великих навантажень і пошкоджується.
  3. Перевищення допустимих норм вантажопідйомності. В інструкції з експлуатації троса чітко прописано, яку вагу він здатний витримати. Якщо навантаження буде більше, то його волокна будуть поступово розриватися.

Для того, щоб уникнути подібних проблем, вибір лебідки з потрібним рівнем вантажопідйомності краще довірити фахівцям. При необхідності заміни троса потрібно чітко дотримуватися всіх технологічних алгоритмів.

Причини пошкодження троса лебідки купити в Україні з гарантією ціна

Як правильно поміняти канат

Перед тим як замінити трос лебідки, потрібно переконатися, що вона надійно закріплена. Інакше канат неможливо буде нормально накрутити. Намагайтеся не розкладати новий трос по землі. На нього нанесена спеціальна змазка, і він просто забере на себе пил і бруд.

  1. Відкрутити болти під лебідкою і зрушити її в сторону. Зняти старий трос.
  2. Пропустити новий канат через барабан таким чином, щоб він потрапив всередину спеціально відведених для нього отворів. Закріпити кінці клином для затиску.
  3. Почати намотування троса в натягнутому стані, залишаючи невеликі канавки між витками.
  4. Другий шар мотають таким чином, щоб порожнечі які утворилися були заповнені.
  5. Після намотування кінець троса повинен залишитися з лицьового боку лебідки.

Під час заміни каната не допускайте його скручування і загинів. При відсутності досвіду роботи з подібними механізмами краще попросити допомоги у кваліфікованого механіка. Навіть незначне порушення в процесі заміни елементів може стати причиною некоректної роботи лебідки. Вибрати відповідний трос можна у спеціалізованому інтернет-магазині Lebedka.ua.

Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 01-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!