Головна Блог Статті Лебідки Кабельні лебідки і все, що потрібно знати про них
Vnedorognik.ua logo

Кабельні лебідки і все, що потрібно знати про них

Протяжка кабелю вважається одним з найбільш трудомістких процесів, що вимагають від робітників великих тимчасових і силових витрат. Причому однієї людини вже точно буде мало, необхідно мінімум чотири фахівці. Якщо ви не можете похвалитися такою кількістю людей, рекомендується вивчити, що ж таке лебідка для кабелю і чому в багатьох випадках без неї не обійтися.

Що являє собою лебідка і де може застосовуватися

Лебідка для протягання кабелю - це інструмент для швидкого і зручного протягання кабелю. Для роботи з нею досить усього двох пар рук: один контролює пристрій, а другий займається безпосередньо роботою. Устаткування застосовується під час монтажу важкого силового або парного зв'язного кабелю, а також в разі, коли не вистачає монтажного персоналу для інших робіт. Для фахівців вузької спрямованості це просто musthave.

Як правило, інструмент буває електричним, гідравлічним або механічним. Між собою вони відрізняються тяговим зусиллям, типом приводу, використовуваним тросом і іншими деталями. Характеристики підбираються з урахуванням висунутих покупцем вимог.

Машина підходить для випадків, коли необхідно протягнути дріт по:

  • кабельним лотках;
  • естакадах;
  • трубах кабельної каналізації;
  • відкритої траншеї.Найновіші товари можуть використовуватися для монтажу повітряних ліній електропередачі.

Склад конструкції

Найчастіше кабельна лебідка має найбільш простий пристрій. В основному механізм складається з:

  • зубчастого барабана, не схильного до зносу;
  • декількох підшипників;
  • троса;
  • рукоятки;
  • самого корпусу.

В машинах іноді зустрічається розбіжність, однак на території України використовуються, найчастіше, описані вище.

Як виглядає кабельна лебідка купити все необхідне для кабельної лебідки в Україні ціна

Принцип роботи пристрою

Для змотування кабелю використовують лебідку, оскільки це максимально зручно. Щоб визначити, чи знадобиться вам така машина, слід вивчити принцип її роботи.

Двигун приводить в рух кабестани з заведеним лідер-тросом, що з'єднується з прокладанням кабелю за допомогою вертлюга і кабельних панчіх. Самі по собі кабестани при обертанні підтягують трос, а разом з ним і кабель, з одного кінця траншеї, де знаходиться барабан з кабелем, до іншого, з лебідкою. Діапазон потужностей може сильно відрізнятися в залежності від моделі. Як правило, мінімальний показник тяги - 0,5 тонн, а максимальний - 400.

У залежності від моделі пропонується завантажити програмне забезпечення, в якому можна відслідковувати показники, зберігати звіти.

Сильні сторони лебідки

Лебідка для прокладки кабелю полюбилася багатьом фахівцям не тільки завдяки невеликим габаритам і вазі. Виділяють також невисоку вартість, широкий асортимент, надійність конструкції. Особливо це стосується механічних варіантів, які навіть не мають потреби в підключенні до електрики. Щоб уникнути зносу троса при протягуванні кабелю є спеціальні ролики.

Інтернет-магазин Lebedka.ua - місце, де можна купити лебідку для прокладки кабелю за прийнятною ціною. Якщо ж після прочитання статті у вас залишилися питання, пропонується звернутися з ними до досвідчених консультантів. Вони не тільки дадуть зрозумілу відповідь, але і у виборі будуть спиратися на побажання клієнта щодо параметрів і призначення пристрою.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 01-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!