Головна Блог Статті Крани/обладнання Як вибрати подрібнювач гілок?
Vnedorognik.ua logo

Як вибрати подрібнювач гілок?

Сад швидко захаращується сухими старими гілками, травою, картоплинням, що не перегниває у ямі для компосту? Вирішенням проблеми стане покупка садового подрібнювача – обладнання вузької спеціалізації для швидкої переробки сировини рослинного походження. Результатом його роботи є чиста ділянка, мульча, яку можна використовувати як добрива, економія на вивезенні сміття. Залишилося тільки розібратися, як вибрати подрібнювач гілок та трави.

Конструкція подрібнювача гілок

Подрібнювач, шредер або чіппер обладнаний простим механізмом. Корпус виготовлений з полімерів, металу або їх комбінації, все залежить від класу. Пластмасові шредери коштують дешевше, важать менше, легко пересуваються дільницею. Металеві більш міцні та потужні, найчастіше передбачають стаціонарне застосування.

podribnuvach-hilok

Важливим елементом конструкції є колеса. Перевагу віддають моделям із широким ободом. На відміну від вузьких коліс, він практично не в'язне у ґрунті.

Зверху корпусу розташовується бункер, або приймач матеріалу. У простих моделях короб фіксований, більш сучасні версії пропонують можливість регулювання кута нахилу. Працювати із похилим забірником зручніше. Подрібнений матеріал подається до розвантажувального короба або спеціального розтрубу. Він також може бути прямим або похилим.

Усередині корпусу розташовується мотор та ріжучий механізм одного з трьох типів:

  1. Ножовий. Виготовляється із твердих сплавів сталі. Оптимальний для переробки молодих пагонів, лози, стебел чагарників, трави.
  2. Гвинтовий. Принцип роботи схожий на м'ясорубку, тому іноді стебла та гілки подрібнюються не до кінця, а виходять «пожованими». Здатний переробляти досить товсті гілки.
  3. Фрезерний. Має вигляд барабана, на якому розташовуються спеціальні ножі. Призначений для перетворення товстих гілок на дрібну тріску. Найчастіше зустрічається на професійних моделях.

Мотор подрібнювача може бути електричним, бензиновим та дизельним. Електричні невибагливі у використанні мають доступну ціну, але вимагають наявності доступу до побутової мережі. Бензинові та дизельні моделі більш потужні та мобільні, але потребують більш серйозного догляду – заміна мастила, свічок, фільтрів. Ціна таких пристроїв, відповідно, вища.

Класи обладнання

Як правильно вибрати подрібнювач гілок, зважаючи на його клас:

  • Побутові моделі. Оптимальні для невеликих ділянок, на яких немає товстих пагонів чагарників та дерев завтовшки понад 30 міліметрів. Не витримують інтенсивної експлуатації. У них найдоступніша ціна. Ідеально підходять для переробки торішнього бадилля, трави, зрізаних прутів аґрусу, малини і т.д.
  • Напівпрофесійні. Розраховані на переробку гілок у межах 40 мм. Рекомендовані для покупки для середніх за розмірами садів. Легко впораються із сирими пагонами чагарників та гілками дерев.
  • Професійні. Підходять для гілок діаметром до 60 мм і більше. Здатні перетворювати на тріску навіть товсті сухі суки. Рекомендовані для садових господарств, облаштування скверів та парків.

Обираючи модель подрібнювача, не варто оминати додаткові опції. Вони здатні зробити процес експлуатації більш безпечним і комфортним. Серед таких опцій – наявність бункера для збирання відходів, блокування двигуна, автоподачі матеріалу, регулювання швидкості тощо.

podribnyuvach-hilok-v-rabote

Вибрати відповідний подрібнювач можна в нашому інтернет-магазині. У наявності моделі з різними технічними характеристиками. Оформлюйте покупку онлайн та отримайте всі переваги нашого сервісу.

Сподобався матеріал? Так (0) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Дізнавайтеся про нові акції першими!