Головна Блог Статті Статті про домкрати Як прокачати гідравлічний домкрат?
Vnedorognik.ua logo

Як прокачати гідравлічний домкрат?

Гідравлічний домкрат - це пристрій, необхідний для підйому важких предметів шляхом застосування принципів гідравліки. Його часто застосовують у машинобудуванні, будівельній сфері, автомобільній промисловості, під час логістики та обслуговування складів.

купити гідравлічний домкрат

Однак кожен механізм має властивість зношуватися, знижуючи ефективність своєї роботи. Найпопулярнішою поломкою для гідравлічного домкрата є зниження максимального навантаження або зменшення висування штока. Але ці проблеми можна легко усунути, користуючись порадами, як прокачати домкрат.

Будова та принцип роботи гідравлічного домкрата

Існує безліч моделей домкратів, які використовують гідравлічний принцип роботи, наприклад, пляшкові, зачіпні, підкатні, ромбічні та ін. Але у всіх підйомних механізмів однакова конструкція:

  • Рама. Жорстка металева конструкція, яка забезпечує опору та міцність.
  • Циліндр. Герметичний резервуар, куди накачується гідравлічна рідина.
  • Насос. Він створює тиск за допомогою ручного, електричного чи пневматичного накачування.
  • Рукоятка. Це важіль передачі сили насоса до циліндра.
  • Клапани. Вони регулюють потік гідравлічної рідини та контролюють процес підйому або опускання вантажу.
  • Опори. Додатковий елемент для забезпечення стабільності під час підняття вантажу.

вибрати гідравлічний домкрат

Гідравлічний домкрат піднімає вантаж завдяки силі, що передається при перекачуванні спеціальної рідини на шток. У ролі такої рідини зазвичай виступає гідравлічне масло.

Як прокачати гідравлічний домкрат

Термін безпечного використання будь-якого механізму обмежений, і гідравлічні домкрати – не виняток. Якщо пристрій знизив свій ККД або зменшив висування штока, значить система наповнилась повітрям, і варто прокачати домкрат.

як прокачати гідравлічний домкрат

Послідовність дій:

  1. Встановіть домкрат на рівну робочу поверхню, перевірте, щоб нічого не заважало підйому. Встановіть пляшковий гідроциліндр вертикально, а підкатний домкрат вимагає горизонтального положення.
  2. Перевірте рівень масла, переконайтеся, що він знаходиться в межах рекомендованого виробником діапазону. Якщо домкрат не використовувався декілька років, потрібно злити старе мастило та промити механізм перед заливкою нової рідини.
  3. Відкрийте клапан зниження тиску, що забезпечить вільний рух рідини через систему. Зазвичай він знаходиться у верхній частині пристрою.
  4. Плавно похитайте важіль вгору та вниз кілька разів, така дія допоможе видалити повітряні пробки та забезпечить нормальну циркуляцію рідини.
  5. Після прокачування наповніть резервуар необхідною кількістю мастила. Якщо домкрат новий, цей етап можна пропустити.
  6. Закрийте клапан зниження тиску, переконавшись, що все повітря вийшло назовні.
  7. Підніміть вантаж. Після виконаної роботи спробуйте підняти вантаж зі страховкою чи підставкою.

Якщо вказані вище дії не допомагають, спробуйте відкрутити гвинт на пару обертів, вручну підняти упор на максимальну висоту і різко його опустити. Так повторіть кілька разів, з кожним підходом знижуючи висоту висування штока на 1 см. Цей спосіб допоможе видалити повітря шляхом прямого впливу.

купити гідравлічний домкрат україна

Щоб гідравлічний домкрат прослужив вам довго, обов'язково перевіряйте його стан перед використанням, встановлюйте додаткові підставки для полегшення роботи механізму, не перевищуйте вантажопідйомність, регулярно перевіряйте пристрій на герметичність, не допускайте потрапляння води та вологи, щоб уникнути корозії, а також зберігайте в сухому місці та у рекомендованому виробником положенні.

Автор: Богдана Оришко

Сподобався матеріал? Так (4) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Дізнавайтеся про нові акції першими!