Головна Блог Статті Домкрати Домкрат для оффроуда
Vnedorognik.ua logo

Домкрат для оффроуда

Домкрат для оффроуда

Кожен автомобіль повинен мати домкрат. У разі несправності на дорозі він стане незамінним помічником. Особливо це стосується позашляховика, який важить не одну тонну. Різноманітність домкратів дає можливість вибрати пристрій як для звичайної машини, так і для вантажної і джипа.

Види домкратів

Любителям їзди по бездоріжжю слід пам'ятати, що там, де завершується звичайна дорога, існують інші правила. Тобто, якщо машина зламалася, то допомогти буде нікому. Тому домкрат для оффроуда варто мати кожному власнику авто. Так як позашляховик важить кілька тонн, необхідно вибирати пристрій, який здатний підняти велику вагу. До таких домкратів відносяться:

  1. Пневматичні. Вони призначені, щоб піднімати і утримувати вантаж під час ремонту. Легко піднімають джип будь-якої тяжкості. Також такі підйомні пристосування можна застосувати на будь-якій поверхні - м'яких та пухких грунтах.
  2. Механічні. Особливістю таких пристроїв є надійність і компактність. Хоча вони популярні, але підійдуть не всім через обмеження вантажопідйомності.
  3. Гідравлічні. У них поєднуються найкращі експлуатаційні параметри, надійність і довговічність. Вони застосовуються на СТО і в автомобільних майстерень. Також гідравлічні домкрати часто купують власники позашляховиків.

Домкрат для джипів можна вибрати з усіх перерахованих типів.

Переваги і недоліки

Пневматичний домкрат offroad працює за рахунок стисненого повітря. Конструкція має вигляд міцної надувної подушки, що наповнена повітрям або автомобільними вихлопними газами. Перевагою такого пристрою є його стійкість і величезна опорна площа, швидкий підйом і можливість підняття важких авто. Недоліки - не повинно бути гострих предметів на поверхні під домкратом, під час застосування вихлопних газів в подушці формується токсичний наліт. А для того, щоб отримати стиснене повітря, потрібно компресор або газові балони.

Найпопулярніший варіант підйомного пристосування для позашляховиків є рейковий, що працює за рахунок механіки. Ще домкрат для оффроуда має назву «хай-джек». У нього проста конструкція - рейка з зубцями, по ній йде рух вгору-вниз за допомогою важеля і шестерінки. Переваги такого пристосування - легкий підйом, надійність і захоплення з маленької висоти. Мінуси - невисока стійкість, необхідні допоміжні пристосування, щоб зафіксувати автомобіль в конкретному місці.

Гідравлічні працюють плавно, захоплення кріпиться надійно, прості в управлінні. Також вони мають хороший коефіцієнт вантажопідйомності. Істотний їхній мінус - вони не можуть довго утримувати вагу машини. Також його необхідно зберігати у вертикальному стані, щоб не витекла гідравлічна рідина. Ще у нього найдорожча ціна.

Вибір домкрата

Купуючи домкрат для оффроуда, слід приділити увагу наступним параметрам:

  • висота підхоплення;
  • вантажопідйомність;
  • висота підйому.

В Україні підйомні пристосування для бездоріжжя можна купити в багатьох магазинах. Асортимент і ціни задовольнять потреби будь-якого. У кожного власника позашляховика має бути такий корисний пристрій, щоб не потрапити в халепу при поломці авто.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (0) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 01-07-2022
Оновлена: 16-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!