Головна Блог Статті Статті про талі і тельфери Ланцюгова лебідка - види і особливості використання
Vnedorognik.ua logo

Ланцюгова лебідка - види і особливості використання

Кожен хоча б раз у своєму житті стикався з проблемною, коли потрібно підійняти або ж перемістити вантаж, вага якого значно перевищує власний. У цій нелегкій справі надійним помічником стане ланцюгова лебідка (таль). Вона не тільки вагомо заощадить Ваші сили, а й зробить процес підйому / переміщення об'єктів більш простим і безпечним.

Види талей

Ланцюгова таль – одна з найпопулярніших і багатофункціональних пристроїв з досить широкою сферою використання: починаючи від промислових заводів, складів, закінчуючи – будівельними майданчиками і навіть побутовим середовищем (часто використовується в гаражі для підняття окремих частин автомобіля). Вона з легкістю підіймає вантаж (максимально допустима вага якого становить 10 т) на висоту до 12 м. Також, в разі необхідності, таль можна закріпити на пересувну каретку, що дозволить переміщувати об'єкти не тільки вгору / вниз, але і вздовж кран-балки.

Де використовується ланцюгова таль

Переваги ланцюгових ручних лебідок:

  • Вагома вантажопідйомність і висота підйому;
  • Не вимагають підключення до електромережі;
  • Можуть застосовуватися як на відкритому повітрі, так і в закритих приміщеннях;
  • Демократична ціна;
  • Проста конструкція;
  • Не потребують ретельного технічного обслуговування.

Найпопулярніші ланцюгові ручні лебідки

Найпопулярніші ланцюгові ручні лебідки



Таль ланцюгова важільна – вантажопідйомний механізм, який значно спрощує вертикальні маніпуляції об'єктами, вагою до 5 т. Завдяки своїй багатофункціональності, конструкція може використовуватися в будь-яких сферах діяльності:

  1. У металургії, наприклад, з її допомогою можна переміщувати руду та іншу сировину для формування певних сплавів;
  2. На будівельних майданчиках – підіймати необхідні будматеріали, важкі інструменти, ремонтне обладнання. Також, даний механізм ефективно втримує підвішені елементи складних конструкцій;
  3. При деревообробці вантажопідйомний пристрій допоможе завантажити стовбури дерев / дошки на платформу циркулярної плити або на транспортний засіб для подальшого перевезення;
  4. На автосервісі або СТО, талью підіймають окремі елементи автомобільної техніки (карбюратор, мотор, кузов, бампер автомобіля і т.д.).

Де використовується ланцюгова важільна таль

Комплектація талі важільної дуже проста і складається з круглозвенного ланцюга, двох гаків (підвісного, вантажного) з клямкою і важеля, який повинен розташовуватися (як і таль, в цілому) максимально зручно для оператора, не перевищуючи його зріст. Як і попередній вид, важільна лебідка не підключаєтья до електромережі, а працює виключно за рахунок прикладного людського зусилля.

Найпопулярніші ланцюгові важільні лебідки

Найпопулярніші ланцюгові важільні лебідки

Лебідки Stagemaker: особливості та сфера застосування

Перш, ніж купити ланцюгову лебідку, потрібно розуміти де і за яких умов вона буде використовуватися. У разі, якщо Ви шукайте підйомник виключно для переміщення сценічного або ж концертного обладнання, рекомендуємо віддати перевагу електричним лебідкам Stagemaker. Чорний колір, оригінальний дизайн і низький поріг шуму (60 дБ) робить роботу цих пристроїв невидимою і нечутною навіть під час вистав.

Сценічні лебідки оснащені стійким до навантажень подвійним гальмом, яке відповідає за надійну фіксацію декорацій і безпеку навколишнього персоналу. Управління конструкцією здійснюється на значній відстані за допомогою контролера Stagemaker, який ефективно маніпулює як індивідуальним підйомником, так і цілою групою лебідок. У разі провисання ланцюга на будь-якому одному механізмі, автоматично вимикається вся група підйомного обладнання.

Переваги електричної ланцюгової лебідки:

  1. Подвійне гальмо, яке відповідає за ефективну роботу всього механізму;
  2. Відповідає стандарту D8 + і класу захисту IP55;
  3. Електронне оснащення «plug and play»;
  4. Термальна захист, що запобігає перегріву мотора;
  5. Нова концепція фрикційної муфти, яка розташована в редукторі;
  6. Захисні протиударні буфери, які знаходяться по корпусу лебідки;
  7. Низький поріг шуму (60 дБ), що дозволяє використовувати агрегат навіть під час вистав;
  8. Спеціальний отвір в шківі підйомного механізму, який мінімізує скупчування води і подальшу корозію лебідки під час роботи під відкритим небом.

Купити ланцюгову лебідку в інтернет-магазині Lebedka.ua дуже просто: вибирайте вантажопідйомний пристрій самостійно, скориставшись зручним фільтром, або ж звертайтеся за допомогою до наших кваліфікованих менеджерів, які допоможуть підібрати максимально відповідний варіант, враховуючи особливості застосування механізму і всі Ваші побажання.

Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Інші публікації Дивіться також
Важільна лебідка: невід'ємний елемент вантажопідйомного обладнання
Вантажопідйомне обладнання професійного класу завжди відігравало ключову роль у автомобільній, будівельній та промисловій сферах. Серед різн...
Ручні лебідки з тяговим зусиллям 2 тонни - універсальні пристрої
Лебідка ручна 2т - це простий, зручний та доступний за ціною вантажопідйомний та тяговий механізм. Вона потрібна в побуті, на будмайданчиках...
Яка лебідка підійде для моєї машини?
Лебідка - це корисний аксесуар на бездоріжжі. І щоб вона повністю справлялася зі своїми обов'язками, важливо правильно розрахувати її поту...
Як обслужити автомобільну лебідку: 4 простих поради
Зміст 4 поради з обслуговування лебідки Контроль цілісності троса Своєчасне миття троса Перевірка лебідки на відсутність вологи Плано...
Всі статті
Дізнавайтеся про нові акції першими!