Головна Блог Статті Лебідки Автомобільна лебідка – як правильно використовувати
Vnedorognik.ua logo

Автомобільна лебідка – як правильно використовувати

Автомобільна лебідка – унікальний тяговий механізм, який стане надійним помічником на off-road змаганнях, полюванні, риболовлі і навіть у промисловому середовищі. З його допомогою витягнути автомобіль з різного бездоріжжя чи болота не складе особливих труднощів. Однак, щоб робота обладнання проходила максимально результативно і безпечно слід дотримуватися певних правил.

Правила використання автомобільних лебідок

Скільки коштує автомобільна лебідка на позашляховик

Правило №1: Домкрат – вірний помічник лебідки

Ретельно продумайте свої дії у випадку застрявання автомобіля. Якщо позашляховик уперся у великий нерухомий предмет, ні в якому разі не намагайтеся зрушити його однією лебідкою – застосуйте домкрат, який значно полегшить роботу механізму.

Правило №2: Відпочинок потрібен і для лебідки

Вартість лебідки автомобільної електричної

Лебідка – потужне обладнання, але і йому потрібен відпочинок для відновлення сил. При експлуатації – робіть перерву в кілька хвилин, щоб мотор пристрою міг охолонути (для прискорення процесу, можна покласти вологу ганчірку), а акумулятор – набратися енергії.

Правило №3: Використовуємо додатковий такелаж

Застосування лебідки автомобільної електричної

Не скупіться. Використання тільки однієї лебідки не дасть таких результатів, які можна досягти із застосуванням такелажу. Тільки наявність повного комплекту аксесуарів забезпечить ефективну та якісну експлуатацію механізму.

Головне, не поскупіться на:

  1. Рукавички – річ, без якої функціонувати з тросом лебідки просто неможливо. Тут не варто геройствувати. Простий, навіть самий найменший контакт зі сталевим тросом, може серйозно пошкодити Вашу долоню.
    Використання рукавичок надійно захистить руки від різних непотрібних ушкоджень.
  2. Блоки – легко змінять напрямок і швидко збільшать силу тяги.
  3. Стропу – пристосування, яке не тільки запобігає перелому сталевих жив троса, але і захищає дерево від пошкоджень. У даний час, стропи на основі текстильних матеріалів набирають величезну популярність за рахунок ряду незаперечних переваг, повсюдно витісняючи звичні канатні стропи. Ці стропи компактні, легко складаються, мають малу власну вагу і гнучкість. Крім того, використання текстильних строп – єдиний вірний спосіб не пошкодити відповідальні вантажі з крихкими, м'якими, полірованими або пофарбованими поверхнями.
  4. Трос – міцний елемент, без якого важко уявити витягування автомобіля з різного «проблемного» середовища. Однак, при неправильному використанні він може завдати серйозної шкоди людині. Щоб цього не сталося, забороняється підходити близько до тросу, коли він знаходиться у натягнутому положенні.

Пам'ятайте, тут поспіх не потрібен! На кожні пару хвилин роботи – 10 хвилин відпочинку (в жарку пору року - більше). Краще зайву годину почекати, ніж втратити купу часу на витягування автомобіля зі згорілою лебідкою.

Правило №4: Бережімо генератор – «серце» автомобіля

Призначення лебідки автомобільної електричної

Не намагайтеся отримати з генератора більше енергії, ніж він може дати. Так як Ви просто спалите його. Пам'ятайте, генератор навіть найпотужнішого автомобіля може дати всього лише 120 А.

Не забувайте ці прості правила, регулярну заїжджайте на профілактику і лебідка нагородить Вас довгою, безпечною і надійною службою.

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 01-07-2022
Оновлена: 15-08-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати
Дізнавайтеся про нові акції першими!